Сісі купив собі підтримку королівської династії аль-Саудів за два острови в Червоному морі

Новини та коментарі
Друкарня

بسم الله الرحمن الرحيم

Новина: Король Саудівської Аравії Сальман ібн Абдул-Азіз у неділю 10 квітня 2016 року на третій день свого візиту до Єгипту оголосив парламенту про свій намір створити новий альянс під назвою «Спільна арабська сила» по боротьбі з екстремізмом і тероризмом. Було також вирішено створити інвестиційний фонд на суму в 16 мільярдів доларів для підняття єгипетської економіки. Ця угода збіглося з ухваленням кабінету міністрів Єгипту рішення про перехід островів Тиран і Санафір, що знаходяться в Червоному морі, Саудівській Аравії відповідно до делімітації морського кордону (Джерела: «CNN», «BBC» та інші агентства новин).

Коментар: Прихід Сісі до влади в Єгипті не усунув причин жалюгідного становища в країні. Капіталістична система і розповсюджена корупція зробили єгипетський народ одним з найбідніших на землі. Кривава політика, що проводиться органами безпеки у вигляді вбивств демонстрантів і арештів протестуючих, а також військові дії на Синайському півострові погіршили економічну ситуацію країни, незважаючи на щедру фінансову підтримку з боку держав Перської затоки.

Всі ці події занурили режим Сісі в стан тривалої кризи і положення гострої необхідності в підтримці, щоб запобігти краху його режиму. Що і сталося під час візиту короля Саудівської Аравії Сальмана, де він прийняв рішення про фінансову підтримку для створення інвестиційного фонду в розмірі $ 16 млрд. Також було прийнято рішення і про військову підтримку шляхом створення «Спільної арабської сили», спрямованої на боротьбу з тероризмом. Цілком ймовірно, що поле діяльності цієї «сили» буде подібно до ситуації на Синайському півострові, де буде утворено безліч проектів, які отримають фінансування з інвестиційного фонду.

Династія аль-Сауд в очах Америки є лише чорним ящиком для фінансування своєї політики і підтримки свого впливу, незважаючи на виснаження заощаджень країни двох святинь в єменській і сирійській війнах. Династія аль-Сауд продовжує слідувати курсом політики «по боротьбі з тероризмом» в підтримці агента Америки Сісі, який в обмін віддав їм острова Тиран і Санафір в Червоному морі.

Розбазарювання багатств мусульман аль-Сауд на чужі їхнім інтересам війни, а також відмова Сісі від частини країни заради підтримки свого правління ясно вказують на цинізм цих правителів і на їх презирство до мусульман. Вони дбають про служіння своїм господарям, щоб утриматися при владі. В результаті всього цього порятунком Умми є повалення цих маріонеток і обрання халіфа, який би керував Уммою, піклувався про збереження її багатств, запроваджував над нею закони Шаріату і об'єднав би мусульман під покровом Халіфату за методом пророцтва.

Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Мухаммад Макидиш
Член Інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір в Тунісі
5 Раджаб 1437
12.04.2016

Головне меню