О жителі Єгипту! Цей порочний режим, який править над вами, буде вирваний з корінням, а ви позбудетеся від його зла, тільки за допомогою Халіфату, заснованого на методі пророцтва!

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: Передають різні ЗМІ (а від них, в тому числі, - «Аль-Джазіра» і «Анадолу») від 06.04.2016 новину про те, що був звільнений Хішам Генейна, державний контролер Єгипту, а на його місце був призначений Хішам Бадаві. Це сталося після того, як Генейна в своїй доповіді повідомив про те, що масштаби корупції в країні досягли 600 млрд. фунтів.

Як повідомило видавництво «Єгипет сьогодні», була накладена заборона на публікацію документів про корупцію з 2011 по 2015 р.р. за наказом генерального прокурора країни, а потім була створена комісія з розслідування самої доповіді, після чого доповідь звинуватили у брехні, а його автор був оштрафований на 20.000 фунтів за звинуваченням у наклепі і дезінформації.

Коментар: Ось так і живе Єгипет у затінку капіталізму, під гнітом агентурних правителів і корумпованої еліти, котра утворює собою політичний клімат в країні. Саме так закінчуються всі спроби проведення внутрішніх реформ цього корумпованого режиму. Ми вже говорили раніше і повторюємо знову, що реформи корупційного середовища не припинять саму корупцією, а навпаки - продовжать її життя і дадуть їй можливість ще більше вирости. Ми бачили вже, що спіткало всі спроби реформ цього режиму. Всі вони зазнали провалу, і тільки. Ми вже бачили, як тих, хто намагався провести ці реформи, кинули в тюрми порочного режиму, який намагається оточити себе тільки такими ж, як і він сам. Ми бачили, як затягували в тюрми невинних людей і влаштовували над ними довільний суд, що доходив до страт. І в той же час режим виправдовує злочини своїх колишніх діячів, злочинність яких не потребує доказів, тому що вона видна ясніше сонця в зеніті. Цей режим не соромиться позиціонувати себе репресивним, агентурним, що дотримується інтересів Америки в своїй країні. Можливо, саме на це вказував Набіль Фахмі в ті часи, коли він був міністром закордонних справ цього режиму, коли сказав, що відносини між Єгиптом і Америкою не є швидкоплинними, а схожі на католицький (тобто без розлучення) шлюб. Цей приклад є ясним вираженням рівня їх занепаду в болоті їх зради - того, як вони готові виконувати все, що їм стане диктувати Білий Дім, навіть якщо той накаже їм ходити по трупах єгипетського народу на танках і бронетранспортерах.

Так, о жителі Єгипту, це - ваші правителі, купка агентів і зрадників, завдання яких - зберігати корупцію і корупціонерів, а також дбати про інтереси Заходу, який здійснює грабунок всіх благ і багатств вашої країни. Все це проводиться саме таким чином, за допомогою правління й володарювання над вами, на ваших шиях. Уже було проведено багато спроб реформувати цю корупційну систему, але жодна з них не досягла рівня корінного рішення, яке б змогло видалити корупцію в основі і покінчити з усіма її спробами повернутися знову. Всі ці спроби були відомі в рамках існуючого режиму і не виходили за них. Навіть якщо деякі з таких реформаторів і називали себе ісламськими діячами, але все ж вони не мали правильної або ясної ісламської думки. Єгипет потребує того, щоб взяти і вирвати цей режим з країнами і знищити корупційну систему безповоротно. Але що для цього необхідно зробити?

Будь-яка стара, крива будівля, яка в основі не є стійкою, не може бути відновлена зсередини, а потребує повного демонтажу з утилізацією всього будівельного сміття, після чого на її місці зводиться новий будинок. Це - найкращий спосіб реформування, який повинен початися з демонтажу корупційного режиму разом з фундаментом, а також з подальшою утилізацією всіх слідів його існування. Повинні бути розбиті всі ідеї, ті, хто слугує політиці цього режиму, і побудовані нові ідеї, у яких буде тверда, сильна основа, тобто ці ідеї повинні харчуватися з ісламської акиди і того, що з неї виходить, в тому числі і з законів Шаріату, які є корінним рішенням всіх життєвих проблем людей. Саме так вчинив Посланник Аллаха ﷺ, який не вирішував проблеми жителів Мекки в рамках діючої там системи, а створив в корені іншу державу, яка постала проти всієї цієї порочної реальності. Ми бачили, як він ﷺ звертався до людей, як роз'яснював неправильність їх спроб реформ, надаючи їм замість цього божественний метод, з яким Аллах направив його ﷺ. Але жителі Мекки стали його ﷺ ворогами, завдавали йому біль і говорили те, що говорили, і навіть зібралися вже вбити його, але Аллах вивів його ﷺ на землю, на якій йому була дана допомога, і там Пророк ﷺ створив державу, яка понесла Іслам в світ даватом і джихадом.

О жителі Єгипту! Така ваша реальність, від якої ви ж і страждаєте кожен день, перебуваючи в приниженні. Ви не маєте потребу в тому, щоб ремонтувати діючий режим, а потребуєте, щоб викорінити його точно так само, як це зробив Посланник Аллаха ﷺ, бо тільки так досягається справжня реформа, яка надає ясну заміну, готову до застосування замість капіталістичного режиму, поширює корупцію і захищає її. Цією готовою заміною є Халіфат за методом пророкування, який вже був серед нас, і ми бачили його справедливість. Ми бачили, як Умар ібн аль-Хаттаб сказав Амру ібн аль-Асу (р.а.): Як ви можете поневолювати людей, коли їх матері народили їх вільними?», – і Амр не дозволяв проливати кров тих людей, не порушував їх честь, не грабував їх благ і багатств, тому що в іншому випадку Умар насадив би голови Амра і подібних йому правителів на піки уздовж доріг і на площах для науки всякому тирану, який щось уявив з себе.

Так, о жителі Єгипту! Вам потрібно саме це, і тільки: Халіфат за методом пророкування, втілювати Іслам з усіма його законами всередині країни, які будуть поширюватися як на правителя, так і підданого так, щоб корупції не було на що спертися. Вам потрібна держава, яка буде викорінювати корупцію і висушувати всі її джерела. Серед вас живуть ваші брати з Хізб ут-Тахрір, що несуть цей метод, що працюють з вами, для вас і серед вас для встановлення Халіфату за методом пророцтва. Так будьте ж з ними, щоб підняти Єгипет і Умму, щоб серед вас встановилася ця держава, а ви стали її захисниками. О Аллах, зроби встановлення цієї держави близьким і зроби її нашими руками!

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ اسْتَجِيبُواْ لِلّهِ وَلِلرَّسُولِ إِذَا دَعَاكُم لِمَا يُحْيِيكُمْ وَاعْلَمُواْ أَنَّ اللّهَ يَحُولُ بَيْنَ الْمَرْءِ وَقَلْبِهِ وَأَنَّهُ إِلَيْهِ تُحْشَرُونَ

«О ті, які увірували! Відповідайте Аллаху і Посланцю, коли він закликає вас до того, що дарує вам життя. Знайте, що Аллах - між людиною та її серцем (може перешкодити людині досягти того, що вона бажає) і що ви будете зібрані до Нього» (8:24).

Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Абдуллах Абд ар-Рахман
Член інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір / Вілаят Єгипет
6 Раджаба 1437 р.х.
13.04.2016

Головне меню