Ердоган: «Ми, мусульмани, можемо вирішити свої проблеми самі. Так що ми не дозволимо втручатися у наші справи!»

Новини та коментарі
Друкарня

بسم الله الرحمن الرحيم

Новина: Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган виступив на саміті Організації ісламської співпраці (ОІС), де він же й головував. Він підкреслив: «Якнайшвидше досягнення «справедливості» і «миру» є предметом нашої зустрічі. Терористичні організації, що вбивають невинних людей і топчуть їх права, не можуть представляти ці поняття. Іслам - це справжня релігія, тому що наша релігія - це релігія «миру» і «примирення», - і знову додав. - Іслам є релігією миру, і терористи не можуть її представляти».

Ердоган, який закликав до єдності мусульманського світу і до співпраці, охарактеризував «Робітничу партію Курдистану» як «ворога людства і примирення» і «терористичну організацію», додавши, що «мусульманський світ страждає від терористичних організацій».

«Ми, мусульмани, можемо вирішити свої проблеми самі. Так що ми не дозволимо втручатися в наші справи, - заявив він, продовживши свою промову. - Чому ті, хто говорить про тероризм, не згадують про теракти в Стамбулі, Анкарі та Лахорі?» (Джерело: «Alkhaleej Online»).

Коментар: Щойно зустріч ОІС зі зв’язків з громадськістю була завершена, як усі кинулися зробити колективне фото. Але хто звернув увагу на слова турецького президента, а саме: «Ми, мусульмани, можемо вирішити свої проблеми самі. Так шо ми не дозволимо втручатися у наші справи»?

Дуже дивно чути таке в контексті всього сказаного.

Але ця мова належить президенту, який дозволяє Америці використовувати авіабази своєї країни для участі в хрестовому поході проти Шама! Ще й до всього іншого, ОІС включає в себе Росію в якості спостерігача з 2005 року.

Ну а на закінчення Ердоган заявив наступне: «Підтримка у врегулюванні сирійської кризи полягає в прихильності угоді в Женеві і політичним діям під егідою ООН!».
Чи є в розумінні Ердогана Америка, Росія і Рада Безпеки ісламськими країнами і регіонами, щоб мати право втручатися у справи мусульман, плетучи змови, виробляючи обстріли, вбивства і руйнування?!

Так, у виступі Ердогана існує проблема базікання і просторікування. Також існує інша проблема в тому, хто зробив ці заяви і хто займає настільки неприйнятну позицію, а саме - те, що він вселяє хибні почуття радості і гордості. Однак це не відноситься до тих, хто міркує!

Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Усама Сувайни – Кувейт
10 Раджаб 1437
17.04.2016

Головне меню