Сайкс–Піко – це ракова пухлина, що роз’їдає тіло Ісламської Умми

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: Посол Саудівської Аравії в Каїрі Ахмад Каттан заявив, що «Трикутник Халаїба» є територією Арабської республіки Єгипет, що знаходиться під управлінням Судану, вказавши на те, що острови Санафер і Тиран є островами Саудівської Аравії, але управляються Єгиптом. Вчора в новинах передали про те, що Саудівська Аравія зобов'язалася допомогти Єгипту в збереженні своїх прав на «Трикутник Халаіба» (газета «Сайха» від 16.04.2016).

В іншій заяві колишнього помічника міністра закордонних справ Єгипту і глави комітету МЗС за міжнародними договорами, дипломата Масума Марзука йдеться, що острови Санафер і Тиран належать Єгипту, «навіть якщо і з'явиться документ, підписаний хоч самим Адамом (а.с.)», як він висловився (сайт «Арабі» від 17.04.2016).

Коментар: Той, хто стежить за висловлюваннями чиновників в ісламських країнах, може побачити природу цих людей - те, чим вони керуються у своєму мисленні, і те, чому вони поклоняються. Такі ці міністри і посли і таке їхнє ставлення до Шаріату, коли вони поводяться немов фараони. Такі їх нахабні слова, позбавлені адабу (етикету) при згадці Аллаха, Його Посланника ﷺ і віруючих. Як може мусульманин належати до Ісламської Умми і керуватися регіональними межами, намальованими йому після угоди Сайкс-Піко? Як він може поклонятися цьому намальованому ідолу замість Аллаха, вважаючи ці кордони законними і шаріатськими, розмежовуючи земельні володіння і розподіляючи їх?!!

Посол Саудівської Аравії каже так, як ніби землі мусульман стали його багажем і ними можна розпоряджатися, як йому заманеться! Близький і далекий усвідомлюють дуже ясно, що династія Сауд не має ніякої політичної волі і твердого стану. Ними рухає американська адміністрація, а самі вони знаходяться під тінню невірного Заходу і його людей, і це положення було нав'язано Ісламській Умми ззовні. А тому династія Сауд в останню чергу говорить про права людей, тому що Сауди є узурпаторами влади мусульман, а також друзями і союзниками ворогів Умми і її релігії, які борються з Ісламом і його законами. Саме ця династія подовжує перебування колонізатора, стверджуючи його гегемонію над землями мусульман і над їхніми багатствами. Так сталося в Іраку і Афганістані, а сьогодні вони вже говорять про Шам, який хочуть знищити на гроші самих же мусульман. Все це буде вестися під патронажем династії Сауд - правителів Саудівської Аравії.

Наслідками Сайкс-Піко є, в тому числі, і такі гучні заяви дипломата Масума Марзука, в яких він лає релігію Умми і приховано знущається над її основами, кажучи, що острови Санафер і Тиран належать Єгипту, «навіть якщо і з'явиться документ, підписаний хоч самим Адамом (а.с.)»! Немає сили і могутності, крім як у Аллаха! Дипломат Масум своєю заявою оголосив війну Аллаху і мусульманам. У зв'язку з цим ми говоримо, в першу чергу, мусульманам Єгипту, а потім - і усього світу, що необхідно зайняти позицію неприйняття подібних заяв від ворогів Аллаха і Умми, а також вимагати від цієї людини вибачень перед Ісламською Уммою і каяття перед Аллахом - Господом створінь, перш ніж буде встановлена держава Праведного Халіфату за методом пророцтва, який відріже такі язики для науки іншим і для лікування сердець віруючих.

Ці смердючі слова, вимовлені правителями регіону, відповідають тому рівню смітника і відходів у мисленні і культурі, які вони взяли для себе маяком і орієнтиром у житті. Цей маяк веде їх до смерті і обмеженості в цьому житті, а в подальшому житті їх чекають сильні покарання. Ми - Умма Ісламу - категорично відмовляємося дотримуватися угоди Сайкс-Піко в якості орієнтира по визначенню наших кордонів і прав, бо ця угода розірвала країни мусульман і зробила з них дрібні національні держави, які схильні дробитися усередині себе, в яких виникають міжплемінні війни серед братів єдиної умми, які прославляють ці регіональні національні кордони, встановлені після угоди Сайкс-Піко - ракової пухлини, яка роз'їдає тіло Ісламської умми.

Сьогодні Ісламська Умма працює над тим, щоб позбутися від цих штучних кордонів і перепон на своїх землях після того, як, за милістю Аллаха, ці кордони були стерті в їх умах і серцях. Сьогодні мусульмани хочуть єдиної держави, яка б об'єднала їх від Джакарти на сході до Атлантичного океану на заході. Мусульмани хочуть держави, ідентичністю якої буде Іслам, а характером - Коран, яке Посланник Аллаха ﷺ назвав Праведним Халіфатом за методом пророцтва!

Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Іссам Атійм
Член інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір / Вілаят Судан
12 Раджаба 1437 р.х.
19.04.2016 р.

Головне меню