Дощі та падіння націй

Новини та коментарі
Друкарня

بسم الله الرحمن الرحيم

З іменем Аллаха – Милостивого та Милосердного

Новина: Французький прем’єр-міністр Мануель Вальс заявив о минулої суботи про те, що 4 людини загинули та 24 поранено внаслідок сильних ливнів та повеней, які обрушилися на деякі райони країни з початку цього тижня. У заяві говориться, що «біля 20 тисяч людей евакуйовано із своїх домів, які постраждали від дощів та повеней». «Також у деякі райони направлені військові підрозділи для надання допомоги та підтримки громадянам».

Згідно до попередньої оцінки Асоціації страхових компаній Франції, матеріальний збиток від повеней склав 600 мільйонів євро.

Коментар: Деякі інколи задаються питанням: «Як Ісламській Уммі вдається встояти перед обличчям таких сильніших держав, як Америка, Великобританія, Франція та Росія, зберігаючи баланс фізичних сил?». Їм варто звернути увагу на природні катастрофи, які відбуваються у Франції, і на признання щодо нездатності протистояння цих великих держав перед подібними катастрофами. Температура повітря, яка піднялась лише на 4°C декілька років у Франції, забрала життя сотень людей. Смерчі та буревії в Америці руйнують міста цілком ; розлючені рої бджіл та змій коять напади та вбивства; полчища тарганів вдираються у дома та підприємства без шансу на їх усунення; величезна кількість щурів випливає із санвузлів, пропливши через труби каналізації.

Усе це нагадує нам слова Всевишнього Аллаха:

وَمَا يَعْلَمُ جُنُودَ رَبِّكَ إِلاَّ هُوَ وَمَا هِيَ إِلاَّ ذِكْرَى لِلْبَشَرِ

«Воїнство твого Господа не знає ніхто, окрім Нього. Це ж– ніщо інше, як нагадування для людства» (74:31),

تَبَارَكَ الَّذِي بِيَدِهِ الْمُلْكُ وَهُوَ عَلَى كُلِّ شَيْءٍ قَدِيرٌ

«Благословен Той, у Чиїй руці влада, Хто здатен на всіляку річ» (67:1)

Америка, Європа, Росія – усі вони у руках Аллаха, і Він владний робити з ними те, що побажає. Можливо, Аллах руйнує ці наддержави через різноманітні природні явища, як це було з с народом Нуха, самудянами та адітами.

У книзі Ібн Хаджара аль-Аскаляні «Інбау аль-Гамар» уривками описується битва між мусульманами та римлянами у 849 році . І там пишеться, що в один із днів хижі звірі напали на стадо газелей, від чого здійнялось багато пилу. І тоді римляни подумали, що мусульманам прибуло підкріплення, і зі страху вдалися до втечі. Досить Аллаха для віруючих у битві.
Ми уповаємо на перемогу та допомогу від Аллаха, а вуста повторюють те, що було на вустах Муси (а.с.):

قَالَ كَلَّا إِنَّ مَعِيَ رَبِّي سَيَهْدِينِ

«Він сказав: «О ні! Зі мною– мій Господь, і він вкаже мені прямий шлях»» (26:62), – Після чого Аллах врятував його і потопив Фараона з його військом.

Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Гассан Кісвані – Єрусалим
4 Рамадан 1437
9.06.2016

Головне меню