Необхідно встановити Іслам над мусульманами як систему правління, щоб вони зобов’язались дотримуватись його та гарантували стабільність його держави

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: Інформаційне агентство «Аль-Мухтасар» у мережі Інтернет о суботі 11.06.2016 поширило новину про те, що міністр вакфів Єгипту у палаці Мухаммада ібн Зайєда (наслідного принца ОАЕ) провів лекцію під назвою «Захист суспільства від екстремізму». Лекція складалась із декількох частин: як убезпечити суспільство від ідей екстремізму, як зачинити джерела поширення екстремізму разом з тим, щоб не дати більше екстремістам вести свою проповідь (дават), видача фетви та спростування екстремістів, викриття їх самих та їх справ, звернення до релігійних інститутів, щоб вони позбавились від тих, хто працює в них, якщо в них виявляться екстремістські ідеї...

Міністр особливо підкреслив, що національне питання має на увазі під собою усе, що захищає безпеку батьківщини, її єдність, згуртованість та стабільність. Він заперечив заяви деяких людей щодо системи правління в Ісламі або щодо Халіфату, запевняючи, що Іслам не зобов’язує втілювати певну систему або єдиний шаблон правління, а зобов’язує встановлювати основи суспільства, такі як справедливість серед людей, недопущення порочності, робота над досягненням інтересів суспільства, таких як охорона здоров’я, забезпечення житлом та освітою, надання людям можливості сповідувати релігію, описуючи усе це хорошим правлінням. Він підкреслив, що імена та назви не змінюють реальності, Іслам ніколи не встановлював одну тверду систему, якої повинні дотримуватись мусульмани, а стабільність держави та боротьба зі злом є вищими інтересами.

Коментар: Дивним є положення урядових вчених! Усі їх справи ведуться виключно за наказом правителя. Ми бачимо, що жодна їх фетва не виходить за межі вихваляння правителя. Вони зайняті лише тим, щоб захищати їх трони та зміцнювати їх позиції на шиях людей, щоб вони і надалі жили за рахунок багатств своєї країни. Вони соромляться свого Господа, Який спитає їх за їх релігію та вчинки, за те, що вони продали свою релігію в обмін на життя серед цих правителів.

Єгипетський міністр, який прибув як частина правлячого режиму, проголосив відкрито про свою лояльність Америці і про те, що захищає її інтерес разом з інтересами «Ізраїлю». Він приходить к нам сьогодні у шатах проповідника з мечем, покірно прямуючи за правителем у його війні проти Ісламу та мусульман, і намагається примусити людей повірити у те, що ті, хто закликає до Халіфату та правлінню Ісламу, є невігласами, тому що вони не отримали ліцензії від його хазяїв або від його колеги– шейха аль-Азхара, нібито робота заради Аллаха, несення Ісламу та заклик потребують ліцензії від кліки зрадників, що торгують своєю релігією та проблемами Умми. Знайте, що ви ніколи не забороните нам нести ісламський заклик і ніколи не забороните нам проповідувати серед Умми, і ми залишимось кісткою у вашому горлі, викриваючи вас серед Умми.

Ми продовжимо закликати Умму до відновлення ісламського життя через встановлення Халіфату за метолом пророцтва, на який міністр спорудив брехню, сказавши, що Халіфат не є обов’язком (фардом) і що Іслам не зобов’язує встановлювати певну систему, яка єдина приймається до правління. Так, ми продовжуємо нести заклик до встановлення цієї держави, тому що його встановлення – не просто фард, а корона фардів, якою втілюється Іслам всередині ісламських земель та поширюється за їх межами. Лише у Халіфаті втілюються ті основи, про які сказав міністр, бо нема справедливості серед людей інакше, окрім як у затишку Халіфату, нема перепони порочності інакше, як при Халіфаті, не виконуються інтереси людей і не бачать вони безпеки, хорошої освіти, охорони здоров’я та забезпечення житлом та їжею інакше, окрім як у цій державі.

О мусульмани усього світу в загалом та мусульмани Єгипту – зокрема!

Це – не вчені, а потвори у чалмах, які бажають впевнити вас у тому, що Іслам не має нічого, що може змінити ваше положення, і ви повинні слугувати їх західним хазяям, які приймуть рішення про те, яким повинно бути ваше життя. Вони не хочуть вивести вас із пастки запопадливості, приниженості та рабства. Саме про них на оповістив Посланець Аллаха ﷺ:

دعاة على أبواب جهنم من أجابهم قذفوه فيها

«…закликаючі у врат Пекла, Того, хто відповість їм, вони кинуть у нього».

Не слухайте їх, а почуйте ваших братів із Хізб ут-Тахрір, які ніколи і дня вам не брехали і не будуть цього робити і далі. Ці брати захищають вас більше, аніж матері своїх дітей. Вони – першопроходьці для вас, які ніколи не брешуть своїм людям.

О жителі Єгипту!

Іслам правив своєю системою протягом майже тринадцяти сторічь, і світ наповнювався його світлом та справедливістю, чому були свідками як ближній, так і дальній, і навіть вороги мусульман визнавали справедливість правління Ісламу раніше їх друзів. Протягом цього періоду історії вашої Умми Ісламська Держава була єдиною, і не було в ній відмінності між арабом та неарабом, між чорним та білим, а законам держави підкорялись на однаковому рівні як правителі, таке і підлеглі. Це були не просто закони, а постанови Шаріату, які прийшли у вигляді одкровення від Аллаха, яких повинні послухатись як пастир, так і паства, і не було серед мусульман у ті часи іншого закону, окрім закону Ісламу.

Ми не будемо приводити приклади справедливості Умара (р.а.) або історії про коптського сина, але розповімо про султана аль-Фатіха, який захопив Константинополь, про те, як він стояв перед суддею разом з візантійським інженером, якому султан відрубав руку. Коли суддя виніс вердикт відрубати султану руку, візантієць відмовився від помсти та погодився на те, щоб султан сплачував йому по 10 монет в день до кінця його життя. Ми нагадаємо про те, як армія мусульман вийшла із Самарканда після того, як судді постановив зробити це згідно до закону Ісламу та його справедливістю. Ісламська Держава– це держава, справедливості якої бояться порочність та порочні люди, тому що вона керується згідно до законів Аллаха, а не пристрастей людей. Ці закони не були зіпсовані навіть у ті періоди, коли порушувалось саме втілення Ісламу. Але ніколи не зрівняється навіть погане втілення Ісламу з кращим втіленням чогось іншого, тому що втілення чогось іншого – це несправедливість по своїй суті, яким би кращим чином не намагались його втілити.

О жителі Єгипту!

Іслам та його система, яка називається Халіфатом за методом пророцтва, є гарантією тих змін, які ви бажаєте для себе та для усієї Умми. Країна не вийде із підкорення Заходу і не будуть вирвані із неї її агенти, які захищають трон зрадника, якщо ви не поголитесь на цю систему як на заміну зношеним режимам, які залишаються домінувати на нашій землі для розкрадання багатств Умми. Хізб ут-Тахрір є для вас вірним радником, пропонуючи вам цю для встановлення її серед вас, щоб ваша революція стала побудованою на Ісламі. Хізб ут-Тахрір прагне до того, щоб Халіфат став втілюваною реальністю, і хізб не дозволить різноманітним потворам відхилити цей проект від його мети, не дозволить вкрасти кров шахідів, як це було раніше. Нема у вас величі та благородства інакше, окрім як з Халіфатом. Не набуде успіху ваша революція і не зможете ви досягти усього того, заради чого вийшли, якщо ви не понесете Іслам та його систему. Ви ніколи не побачите благородне життя, доки не досягнете Халіфату, доки не станете працювати для цього. Конфлікт між вами та Заходом того дня стане кривавим але не бійтесь цього. Те, чого ви хочете, варто того, чим ви за це платите, і навіть більшого. Ваш Господь надасть вам підтримку, Рай та його блаженство будуть очікувати вас. Це буде вигідна торгівля, тому що вона буде вестись з Аллахом.

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُواْ اسْتَجِيبُواْ لِلّهِ وَلِلرَّسُولِ إِذَا دَعَاكُم لِمَا يُحْيِيكُمْ

«О ті, які увірували! Відповідайте Аллаху та Посланцю, коли він закликає вас до того, що дарує вам життя» (8:24)

Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Абдуллах Абд ар-Рахман
Член інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір/Вілаят Єгипет
16 Рамадану 1437 р.х.
21.06.2016

Головне меню