Уряду Туреччини після провальної спроби перевороту варто змінити свій світський демократичний курс

Новини та коментарі
Друкарня

بسم الله الرحمن الرحيم

З іменем Аллаха – Милостивого Милосердного
 

Новина: У понеділок вранці у зв’язку з розслідуванням спроби військового перевороту, який відбувся у середині липня цього року, турецька влада заарештувала 40 підозрюваних із числа керівництва військової академії, розташованої у стамбульському районі Бешікташ.

Віце-прем’єр Туреччини Нуман Куртулмуш повідомив каналу «Аль-Джазіра», що метою путчу була не спроба державного перевороту, а спроба розділити та окупувати Туреччину. Віце-прем’єр підкреслив, що Туреччина минула величезний ризик, зірвавши цю спробу путчу.

Коментар: Нема ніяких сумнівів у тому, що провальна спроба перевороту у Туреччині викликала хвилю обурення мусульман , у тому числі – і в арабському світі, зокрема – тих, кому відома історія турецької армії та система її комплектування з того часу, як зрадник-єврей Мустафа Кемаль за допомогою Англії оволодів владою та скасував Халіфат. Це призвело до завершення панування Ісламу, до утворення єврейського утворення «Ізраїль» та до розділення мусульманського світу на жалюгідні держави, які зайнялись утисканням свого населення та захистом інтересів невірних колонізаторів у мусульманських країнах.

Мустафа Кемаль утворив у Туреччині світський політичний апарат, лояльний до Англії та який ненавидить Іслам. Також Ататюрк заклав військову ідейну доктрину у турецькій армії, яка заснована на вшануванні світськості, демократії та ісламофобії у тій мірі, що на будь-якого військовослужбовця, який робить намаз та тримає пост, очікує кримінальне переслідування, позбавлення підвищення по службі, а інколи – навіть звільнення або тюремне ув’язнення. Цей політичний апарат спланував спробу перевороту руками противників Ісламу в оточенні озброєних сил. Народ Туреччини усвідомив злочинний план цих катів із числа політиків та військових , після чого вийшов на вулиці, раз за разом повторюючи гімн Османського Халіфату, тахліль1 і такбір2, сприяючи підриву перевороту.

Операція по зачистці армії та громадянських інститутів від секуляристських елементів, ворожих до Ісламу, неминуча. Проте усе вище сказане не виправдовує правителів Туреччини у їх підтримці секуляризму та демократії;в у підписанні угод про нормалізацію стосунків з «Ізраїлем», який узурпував землі Палестини; а також у продовженні близьких стосунків з Америкою, відкриваючи базу Інджирлик США, щоб здійснювати авіаудари по народу Сирії, Іраку та Афганістану.

Дії турецького народу (вихід на вулиці та площі, скандування такбірів та тахлілей, гімну Османського Халіфату) заради зриву перевороту повинні послугувати стимулом для турецького уряду по позбавленню від американського та британського впливу на території Туреччини та розриву стосунків з єврейським утворенням «Ізраїлем», оскільки воно є окупованою територією Палестини; до того ж ці стосунки викликали бурю невдоволення в оточенні командуючих та генералів, що проявилось у невдалій спробі перевороту. Правителям Туреччини варто відмовитись від секуляризму та демократії та зосередитись на правильному розумінні Ісламу, на його усвідомленні та його щирому підтримуванні, щоб, з дозволу Аллаха, встановити другий Праведний Халіфат за методом пророцтва, щоб Туреччина стала частиною цього Халіфату, який відновить велич Ісламу та звільнить Палестину та інші мусульманські регіони , окуповані з причини того, що мусульманські правителі зволікають надати наказ своїм арміям підтримати народ Палестини, звільнити її мечеть аль-Аксу із лап окупації злочинних євреїв.

Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Ахмед аль-Хатіб
Член інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір у Палестині
22 Шаваль 1437
27.07.2016

Головне меню