На додаток до усіх поступок та принижень, Судан почав співпрацювати зі Сполученими Штатами у боротьбі з тероризмом!

Новини та коментарі
Друкарня

بسم الله الرحمن الرحيم

З іменем Аллаха – Милостивого Милосердного

Новина: Помічник суданського президента Ібрагім Махмуд Хамід заявив, що він веде роботу над угодою між США та Суданом по зняттю економічних санкцій у відношенні Хартума в обмін на співпрацю у боротьбі з тероризмом т а незаконною міграцією.

У своєму інтерв’ю російському сайту «sputniknews.com» він заявив: «Ми домовились, що разом розрішимо наші проблеми в загальних інтересах стабільності. Ці інтереси пов’язані з участю Судану у боротьбі з тероризмом та незаконною міграцією, а також зі стабільністю у Південному Судані та Центральній Африці».

Коментар: Очевидно, що тим, хто знаходиться при владі у Судані, не подобається, коли їм роблять наставляння або щось радять. Вони з усією рвучкістю квапляться виконувати те, чого від них хоче Америка, в ім’я боротьби з тероризмом, навіть якщо це приведе до знищення країни та приниження їх громадян. Один за іншим спливають факти, які підтверджують, що суданський уряд надав Сполученим Штатам цінну послугу під так званим «приводом боротьби з «тероризмом», що було підтверджено заявами високопосадових американських лідерів, таких як директор ЦРУ Джон Бреннан, коли він заявив в інтерв’ю телеканалу «Аль-Арабія» от 12.06.2016: «Я також співпрацюю зі своїми суданськими колегами, і нещодавно ми проведи низку зустрічей з головою суданської розвідки Мухаммадом Аттой. Я дуже задоволений тим, що Судан докладає усіх зусиль у межах нашої співпраці по знайденню та знищенню терористичних організацій».

В інтерв’ю газеті «TheWashingtonTimes» за 18.05.2016 посол Судану у США Муавія Усман Халід заявив, що його країна вже надала важливу інформацію службам безпеки США про діяльність «ІДІЛ» у Лівії, Єгипті, Сомалі та інших країнах Північної Африки. Він додав: «Раніше, через керівну роль своєї країни в апараті розвідки у східній і центральній Африці, для посадових осіб у суданських спецслужбах вже були притаманні координації у здійсненні операцій по боротьбі з «тероризмом» по усій Африці разом з французькими, італійськими та американськими колегами». І це іще не усе! Уряд в особі самого президента, на жаль, робить усе в інтересах Америки у південному регіоні, що накликає на Судан жахи війни, руйнування та бідність. І усе ж таки Америка не вдоволена усім цим і хоче від уряду усе більше поступок та принижень. Всевишній Аллах сказав:

وَلَنْ تَرْضَى عَنْكَ الْيَهُودُ وَلَا النَّصَارَى حَتَّى تَتَّبِعَ مِلَّتَهُمْ قُلْ إِنَّ هُدَى اللَّهِ هُوَ الْهُدَى وَلَئِنِ اتَّبَعْتَ أَهْوَاءَهُمْ بَعْدَ الَّذِي جَاءَكَ مِنَ الْعِلْمِ مَا لَكَ مِنَ اللَّهِ مِنْ وَلِيٍّ وَلاَ نَصِيرٍ

«Іудеї та християни не будуть задоволені тобою, доки ти не станеш дотримуватись їх релігії. Скажи: «Шлях Аллаха – це прямий шлях». Якщо ж ти станеш потурати їх бажанням після того, як до тебе явилось знання, то Аллах не буде тобі ані Покровителем, ані Помічником» (2:120).

Хізб ут-Тахрір у Судані знов радить уряду Судану усвідомити, що під словом «тероризм» Америка має на увазі Іслам; що уряду варто зайняти шаріатську позицію по відношенню до США та дивитись на Америку як на ворога Ісламу та мусульман; розірвати з нею стосунки, згубні для країни, та угоди, принизливі для громадян. Не бійтесь, адже уся сила належить Аллаху. Успіх можливий лише тоді, коли уряд посне опиратись на силу свого народу, а не на силу Америки. Незважаючи на відсутність втілення Ісламу у режимі Ердогана, перед небезпекою путчистів він звернувся саме до мусульман, які проголошували такбіри у мечетях та грудьми вставали перед озброєними бунтівниками. Ось він – Іслам, якщо мусульманські правителі почнуть опиратись на нього та втілювати його (щиро та без лицемірства) через Халіфат за методом пророцтва, відрубає руки Америці. Це – єдиний вихід із цієї низки принижень та поступок, які переживає Судан.


Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Мухамммад Джамі – Абу Айман
Помічник офіційного представника Хізб ут-Тахрір у Судані
22 Шавваль 1437 р.х.
27 июля 2016

 

Головне меню