Явна залежність Ердогана від Америки

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, що його країна має на меті створити на півночі Сирії безпечну зону згідно з розширенням військових операцій на півночі країни, які зачеплять такі міста як Ракка та Манбідж, після того, як «ІДІЛ» буде вибитий із міста Ель-Баб.

Ердоган пояснив, що його країна готова працювати по цьому сценарію та співпрацювати з міжнародним альянсом, на чолі якого стоїть Америка.

Ердоган сказав у своєму виступі у Бахрейні, що ймовірна безпечна зона займе від чотирьох до п’яти тисяч квадратних кілометрів і буде безполітною («BBC Arabic»).

Коментар: Заяви президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана пролунали після заяв президента США Дональда Трампа, який сказав: «...Я точно зроблю безпечні зони у Сирії для людей. Думаю, Європа скоїла жахливу помилку, коли дозволила мільйонам людей (біженцям) приїхати до Німеччини та інших країн. Усе, що нам залишається, це бачити ту катастрофу, яка там зараз відбувається».

Насправді, у якості коментаря заявам президента Туреччини Ердогана досить було б привести заяви його хазяїна, президента США Дональда Трампа, тому що їх заяви ідентичні з різницею дише у два дні . Але все ж таки ми знов хочемо нагадати те, що вже неодноразово повторював Хізб ут-Тахрір: що президент Туреччини знаходиться у залежності від Штатів та слідує за ними у їх політиці. Можливо, це іще не останній прояв його залежності, про що вже раніше попереджав амір Хізб ут-Тахрір Ата Абу ар-Рашта у своїй відповіді на питання під назвою «Деякі спільні риси політики адміністрації»: «Туреччина віддано виконала поставлені перед нею задачі у відношенні озброєних загонів у Сирії, від помічника до посередника, від того, хто спричиняє тиск, до зрадника, усадивши усіх за стіл переговорів зі вбивцями — сирійським режимом та Росією — у столиці Казахстану Астані. Туреччина продовжувала слугувати Америці як відданий послідовник навіть після проголошення на президентських виборах Трампа 9 листопада 2016 року. Туреччина навіть не замислювалась про які-небудь можливі змінення після вступу Трампа на посаду президента 20 січня 2017 року».

Туреччина мала можливість вирішити питання по Сирії у благо Ісламської Умми та вирвати злочинний режим Башара з коренем, якщо б у президента Туреччини була б хоч крапля бажання допомогти Ісламу та мусульманам. Проте, дійсно, честь надати таку допомогу не може нести той, хто втілює плани Америки, хто входить до союзів з іудейським утворенням, хто сидить за одним столом с Путіним — вбивцею дітей мусульман Сирії, хто змовляється проти сирійської революції та повстанців. Так, лише Дональд Трамп заговорив про безпечні зони у Сирії, Ердоган одразу ж підхопив його риторику, не соромлячись у цьому ані Аллаха, ані Його Посланця ﷺ, ані віруючих. Проте Аллах Всевишній викриває тих, хто змовляється проти мусульман, і показує обличчя лицемірів та брехунів, щоб Умма усвідомлювала, хто знаходиться у її оточенні, а хто пліч-о-пліч стоїть з невірними в одному ряду і бореться проти неї на її ж землях.

أمْ حَسِبَ الَّذِينَ فِي قُلُوبِهِم مَّرَضٌ أَن لَّن يُخْرِجَ اللَّهُ أَضْغَانَهُمْ

«Невже ті, чиї серця уражені недугом, вважали що Аллах не виведе назовні їх злобу (або заздрість)?» (47:29).


Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Халіфа Мухаммад — Йорданія
18 Джумада аль-уля 1438 р.х.
15.02.2017 р.

Головне меню