«Квантовий стрибок» у турецько-саудівських відносинах

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: «Квантовий стрибок» — такий термін винайшло турецьке агентство «Анадолу» для описання прогресу у турецько-саудівських відносинах, які почалися з тієї миті, як Реджеп Тайіп Ердоган став президентом Туреччини, а Сальман ібн Абдуль-Азіз — королем Саудівської Аравії.

Очікуваний у 2017 році двобічний саміт стане першим приводом для зустрічі двох лідерів та дев’ятим по рахунку самітом, якщо брати до уваги саміти 2015 та 2016 років, коли турецький президент Ердоган зустрічався з лідерами Саудівської Аравії. П’ять разів він зустрічався з королем Сальманом ібн Абдуль-Азізом і два рази — з наслідним принцом Мухаммадом ібн Наіфом. Одна із цих зустрічей відбулась 21 вересня у Нью-Йорку 2016 року, а друга — в Анкарі 30-го числа того же місяця. Також один із самітів відбувся із заступником наслідного принца Саудівської Аравії принцом Мухаммадом ібн Сальманом у китайському місті Ханчжоу 3 вересня 2016 року.

Коментар: Проводиться дев’ять самітів протягом двох років на тлі вбивств десятків тисяч, поранень сотень тисяч та вигнань мільйонів людей у Сирії, а також руйнувань їх будинків, спалення усього живого і неживого практично в усіх містах та їх околицях! Усі ці дев’ять самітів не послужили нічим корисним для дітей, жінок та старих у Сирії, щоб позбавити їх від страждань. Сюди ж можна віднести і приватні візити офіційних осіб, двобічні зустрічі, конференції у Женеві, Астані, Стамбулі та Анкарі, на яких брали участь високопосадові делегації із сусідніх країн, що змовились проти революції Шаму та об’єднались з ворогами Ісламу, щоб покінчити з нею. Усі, хто змовився проти революції Шаму, чудово усвідомили, що вона — дійсно «заради Аллаха», а тому вони хочуть покінчити з нею, а поразку повстанців зробити наглядним прикладом у назидання для тих, хто залишиться жити у Шамі, щоб ніхто і надалі не посмів подумати про змінення у країні, щоб їх не спіткала та ж участь.

Від таких самітів нема ніякої користі, тому що Хама, Хомс, Пальміра, Ідліб та їх околиці продовжують знищуватись. Нещодавно пав Алеппо, в тепер він у руках злочинця Башара та його банди. До цього Ердоган неодноразово говорив, що Алеппо є червоною лінією. Проте складається враження, що він дивиться крізь окуляри, які на нього надів Башар Асад, і бачить через них те, що червоною лінією як раз таки є сама революція,що неприпустимо залишати Алеппо у руках повстанців, і його падіння повинно стати уроком для повстанців та прикладом того, як треба насправді подавляти революцію.

Ці саміти «вищого рівня» — просто ганьба та приниження, тому що представляють собою координацію дій у сфері безпеки з Росією, Америкою та їх прибічниками в особі Ірану, «Хізбалли» та інших сил зла, які змовились проти мусульман. Реджеп Тайіп Ердоган та Сальман ібн Абдуль-Азіз вважаються двома сильнішими у регіоні, і саме на них покладались надії допомогти пригнобленим та покінчити несправедливістю. Але тепер вже усім стало ясно, що вони, будучи головними ігреками у регіоні, стали головними змовниками. Вони стали ярими борцями за зрив благословенної революції Шаму, тому що перемога революції буде означати падіння ідейних ідолів та вигнання послідовників Америки та Росії у регіоні, тому що Умма одразу ж почне скидати з себе ярмо колоніалізму та візьметься позбавлятись тих, хто узурпував владу та грабував увесь цей час її багатства. Якщо революція переможе, Умма неодмінно встановить правління законів Аллаха Всевишнього і відмовиться від решти іншого.

Так, це дійсно «квантовий стрибок»... Проте лише у змові проти революції Умми. І якщо раніше змови велись приховано за завісою, то тепер вони розкрилися, і змовникам залишається безсовісно проголосити про визнання злочинця Башара Асада та його банди невід’ємною частиною брехливого політичного рішення, за допомогою якого Америка бажає замінити своїх старих агентів на нових, щоб зло, яке нависло над країнами мусульман, так ніколи і не розвіялось.

Сказав Аллах Всевишній:

لا تَجِدُ قَوْمًا يُؤْمِنُونَ بِاللَّهِ وَالْيَوْمِ الآخِرِ يُوَادُّونَ مَنْ حَادَّ اللَّهَ وَرَسُولَهُ

«Серед тих, хто вірує в Аллаха і в Останній день, ти не знайдеш людей, які любили би тих, хто ворогує з Аллахом та Його Посланцем» (58:22).

 

Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Інженер Юсуф Саляма — Німеччина
19 Джумада аль-уля 1438 р.х.
16.02.2017 р.

Головне меню