У Британії зареєстровано більше 150 тисяч благодійних організацій

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: Згідно урядовим підрахункам, на 2016 рік у Британії зареєстровано більше 150000 благодійних організацій, а грошові надходження на їх адресу складають більше 70 млрд. фунтів стерлінгів.

Коментар: Той, хто прочитав цю новину, можливо, буде здивований такою великою кількістю благодійних організацій в одній із провідних держав світу — Британії, де згідно заявам уряду, усі державні послуги доступні громадськості та охоплюють основні потреби людей. Загальна концепція благодійних організацій полягає у тому, що вони є некомерційними та збирають гроші для того, щоб надавати послуги деяким членам суспільства. Якщо Британія є однією із багатших та провідних держав світу, то чому ми знаходимо таку велику кількість благодійних організацій?!

Відповідь на це питання включає у себе декілька пунктів. Деякі із цих організацій заявляють, що вони — некомерційні, проте, насправді, вони вкладають частину злочинів у різноманітні галузі комерції. Наприклад, декілька років назад у благодійній організації «Розрядка сміхом» були знайдені інвестиції у тютюн, зброю та алкоголь. Деякі інші організації спекулюють поняттями людей та збирають з них гроші для власних потреб. Більша частина засобів уходить на голів цих організацій, річне жалування яких перевищує 200 тисяч фунтів стерлінгів, у той час як середній у Британії складає 25 тисяч фунтів стерлінгів на рік. Існують також організації, які збирають гроші для того, щоб допомогти народам інших країн. Насправді, ці пожертвування — не безумовні, вони надаються певним організаціям, щоб нав’язати свою політичну волю у цих країнах, тобто цими пожертвами переслідуються інтереси британського уряду. Також існує багато дрібних благодійних організацій, які насправді прагнуть допомогти людям. Проте їх грошові надходження — дуже дрібні порівняно з крупними організаціями. Наприклад, надходження декількох сотень благодійних організацій перевищують надходження решти усіх разом узятих.

Дрібні благодійні організації створені для виправлення невтішної реальності, у якій живуть люди. І це — ніщо інше, як неспроможність держави в управлінні справами народу. Подивившись на зарплати більшості людей, ми знайдемо їх низькими та фіксованими, у той час як ціни на комунальні послуги, на оренду дому, на продукти харчування та інші потреби безперервно піднімаються. Таким чином, рішення проблем простих людей залишається тягарем дрібних благодійних організацій, у той час як уряд піклується про багатий капіталістичний прошарок населення, забуваючи про інших доти, доки вони не почнуть обурюватись. Така плачевна економічна реальність примушує багатьох людей покладатись на благодійні організації, які допомагають їм у деяких потребах, таких як їжа, незважаючи на те, що вдоволення потреб людей є обов’язком держави.

Крупні та впливові благодійні організації, у своїй більшості, створені в інтересах небагатьох капіталістів, як це обстоїть з комерційними організаціями. Це і є суть огидного капіталізму. Що стосується дрібних благодійних організацій, то вони намагаються виконати роботу, від якої відвернулась держава, незважаючи на наявність у нього засобів та можливостей.

Ми просимо Аллаха, щоб Він прискорив повернення Халіфату, який буде піклуватись про слабких та бідних. Тоді світ побачить, як треба керувати справами людей.


Спеціально для радіо Центрального офісу Хізб ут-Тахрір
Абдуррахман аль-Аюбі
15 Джумадаас-сані 1438 р.х.
14.03.2017 р.

Головне меню