Референдум у Курдистані як порядок денний колоніальних держав

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: «У понеділок (25.09.2017) курди проведуть референдум щодо незалежності через поразку партнерських відносин з Багдадом», — заявив о неділі 24.09.2017 голова Іракського Курдистану Масуд Барзані, ігноруючи міжнародне заперечення.

Коментар: У понеділок вранці, 25.09.2017, відбувся референдум щодо незалежності Іракського Курдистану. Цей референдум нагадує нам про Найвашську мирну угоду у 2005 році між «Народною армією звільнення Судану» на півдні та урядом президента Судану Умара аль-Башира на півночі. Угода стала результатом другої громадянської війни у Судані між південними та північними регіонами, початої у 1983 році, яка призвела до загибелі більше двох мільйонів людей. Це стало приводом для проведення референдуму щодо відокремлення Південного Судану, внаслідок чого країна була розділена на дві частини 9 липня 2011 року. Варто також відзначити, що ці події у Судані сталися після британської окупації Єгипту та британської експедиції по захопленню Судану з боку Єгипту на чолі з лордом Гербертом Кітченером.

До яких наслідків призвела британська військова окупація у Судані та Єгипті?

Хіба не теж саме відбувається після вторгнення США в Ірак у 2003 році?

Офіцер військової розвідки США Ральф Пітерс у статті, опублікованій журналом Озброєних сил США 09.08.2006, написав: «Новий Близький Схід — це проект США, який приречений на поразку».

Хіба ці слова офіцера американської армії не є визнанням того, що на порядку денному Америки стоїть розділення Іраку на три частини: курдська — на півночі, шиїтська — на півдні та сунітська — у центрі?

Західні держави з усіх сил намагаються раз за разом ділити тіло Ісламської Умми. Вони влаштовують змови, у числі яких — великий проект, так звана «карта Сайкс–Піко». Референдум у Курдистані — ніщо інше, як черговий проект Заходу. Так ми стали свідками нового плану «Сайкс–Піко», який знаходиться на стадії здійснення.

Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
д-р Мурад аль-Муалідж
10 Мухаррама 1439 р.х.
30.09.2017 р.

Головне меню