Єгипетський режим не печеться про інтереси свого народу і бореться лише за свою безпеку та виживання

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: Єгипетський президент сказав у своєму зверненні Судану та Ефіопії, що Єгипет не вступить у війну з «братами», додавши, що його країна не бере участь у змовах проти кого-небудь.

Відносини між Каїром та Аддіс-Абебою в останній час стали напруженими після переговорів про проект будівництва дамби Ефіопією. Єгипет побоюється, що це вплине на воді ресурси Нилу, який протікає по його території. Єгипетські офіційні особи заявляють, що відстоювання єгипетської долі вод Нилу є проблемою національної безпеки. На тлі усього цього вже неодноразово відкладався візит прем’єр-міністра Ефіопії в Єгипет. Сісі заявив у своєму виступі по телебаченню під час відкриття низки крупних національних проектів у мухафазі Мінуфія:

«Ми не готові вступати у війни проти наших братів або кого-небудь іще. Наш народ важливіше для нас усіх фунтів миру. Своїм братам у Судані та Ефіопії я говорю наступне: «Єгипет не збирається втручатись у внутрішні справи інших держав. Ми усіляко прагнемо до нормалізації відносин» «Reuters» от 15.01.2018

Коментар:

Між тим, єгипетський режим стверджує, що він знаходиться у війні з «тероризмом» і витрачає засоби у цьому напрямку, просячи свій народ терпіти голод, жагу та кризу, оскільки держава, як говориться, бореться з «тероризмом». Ми знаходимо, що режим не враховує права єгиптян і не бореться із загрозою засухи, незважаючи на заяви політиків та офіційних осіб про те, що це — національна безпека. Проте режим бореться з тими, хто може скласти йому конкуренцію у правлінні.

О народ Єгипту! Цей режим не вирішує ваших проблем, а навпаки, збільшує та усугубляє їх. А той, хто проявляє стурбованість з приводу проблем, стикаючись зі зброєю режиму, яка була придбана за рахунок засобів вашої держави і вас самих. У результаті він опиняється або вбитим, або потрапляє за ґрати в очікуванні вироку про смертельну кару від судді, зарплата якому, у тому числі, видається за рахунок ваших засобів.

Єгипетський режим, який стверджує про те, що він не бореться зі своїми братами, осаджує сектор Газа в інтересах окупаційної влади «Ізраїлю» і більше того — бореться з народом Синайського півострову ти виселяє його заради безпеки того ж «Ізраїлю». І після усього цього Каїр стверджує: «Ми не боремось з братами»! Як можна заявляти про відсутність змови, якщо режим надав Єгипет з його можливостями та армією у служіння Америці та її проектам у регіоні від Лівії до Ємену, Гази та інших?!

О єгипетська армія! Рішення проблем знаходиться у ваших руках! Так скористайтесь ним заради своєї Умми. З вашою допомогою може бути встановлений Праведний Халіфат за методом пророцтва, у якому буде правління по Ісламу, а водні ресурси Нилу будуть вважатись суспільною власністю. І, можливо, варто згадати історію про колодязь Рума, який був викуплений Усманом ібн Аффаном (р.а.) та принесений у дарунок Уммі за проханням Посланця Аллаха ﷺ. Сьогодні ж Умма просить вас повернути їй її державу Халіфат, яка зробить усе можливе для захисту своїх громадян та їх інтересів.

О народ Єгипту! Для вирішення ваших проблем необхідно скинення режиму, який не цінує ваші права і тим більше не дозволяє вам вимагати або захищати ці права. Для скинення цього режиму вимагається, щоб у вас була альтернативна система, яка зможе покласти край усім вашим проблемам, і особливо — найголовнішій із них — проблемі з водою. Цією системою є те, яку вам пропонує прийняти Хізбут-Тахрір. Праведний Халіфат за методом пророцтва зітре кордони Сайкс–Піко, зробивши Умму єдиним народом, як це було раніше; буде стояти на вашому захисті; понесе заклик Ісламу, як повелів Аллах.

يَٰٓأَيُّهَا ٱلَّذِينَ ءَامَنُواْ ٱسۡتَجِيبُواْ لِلَّهِ وَلِلرَّسُولِ إِذَا دَعَاكُمۡ لِمَا يُحۡيِيكُمۡۖ وَٱعۡلَمُوٓاْ أَنَّ ٱللَّهَ يَحُولُ بَيۡنَ ٱلۡمَرۡءِ وَقَلۡبِهِۦ وَأَنَّهُۥٓ إِلَيۡهِ تُحۡشَرُونَ

«О ті, які увірували! Відповідайте Аллаху та Посланцю, коли він закликає вас до того. що дарує вам життя. Знайте, що Аллах — між людиною та її серцем (може завадити людині досягти того, що вона бажає), і що ви будете зібрані до Нього» (8:24).

Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізбут-Тахрір
АбдуллахАбдуррахман, Єгипет
2 Джумада аль-уля 1439 р.х.
19.01.2018р.

Головне меню