Зростання цін та початок податкообкладання у Саудівській Аравії

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: Саудівська Аравія та ОАЕ ввели податок на додану вартість (ПДВ). У Саудівській Аравії також зросли ціни на бензин, передає «CNNArabic» від 1 січня 2018 року.

Коментар: Підвищення цін та податкообкладання — це відоме положення у капіталістичній системі, які втілюється у більшості країн світу. На жаль, країна Двох святинь — не виняток;Сальман та його син відкрили двері країни для капіталізму, щоб той розпоряджався країною так, як хоче. Сальман не є першим, хто ввів капіталістичну систему, він просто виявився найбільш сміливим у цьому із своїх попередників за останні десятиріччя.

На протязі останніх трьох років, з миті, як Сальман взяв важелі правління у країні, почався сильний вплив капіталізму на життя людей і на їх засоби до існування, до такого ступеня, що ця держава сталі немов п’явка, яка висмоктує усю кров з людей. Ця держава осипала грошима народ в обмін на його мовчання, а зараз вона перетворилась у державу, яка відбирає усе що дала раніше. Податки та державі збори збільшились у декілька разів, а деякі і зовсім десятикратно.

Була збільшена вартість гостьової візи, візи для хаджу та умри на додаток до нових податків, таким як: податок на порожню землю, податок на додану вартість (НДС) з ставкою 5%, податок на закордонних працівників та їх родини. Окрім того, уряд, слідуючи прикладу капіталістичної системи, скасував субсидії та паливо та електрострум. Ціна на бензин зросли приблизно на 200%, електроенергію — на 350%, а також на 100% — на воду. І це іще не кінець: по ствердженню уряду, вони знаходяться на початковому етапі свого плану, який триватиме аж до 2023 року. А це означає, що поточне підняття та накладання податків є однією із частин плану, у якого є продовження.

У цій несприятливій обстановці у зв’язку з новими податками придворні вчені та їх імами з гучними заявами закликали людей до терпіння. А деякі із них сказали, що ці податки виникли з причини гріхів та непослуху; тим самим ці вчені зробили людей співучасниками у злочині уряду. Такими діями вони відволікли увагу людей від уряду, а найбільш нахабні із них покривають правителів та пишаються їх досягненням, вони дозволяють заборонене та виправдовують збори та мита, незважаючи на те, що Посланець Аллаха ﷺ сказав:

لَا يَدْخُلُ الْجَنَّةَ صَاحِبُ مَكْسٍ

«Збирач податків ніколи не увійде до Раю».

Їх зухвалість та нахабність досягла того, що вони почали вважати дурнями тих, хто говорить про заборону цих мит та податків. Абдуллах аль-Мутлак сказав: «Податки рівносильні служінню державі, вони дозволені … і вони не є митом або харамом», — як нібито у держави немає інших прибутків, а родина Сауда зовсім не грабувала багатства країни!

Згідно законам Шаріату, додатковий податок допускається у випадку, якщо казна мусульман (Байт уль-Маль) не покриває обов’язкові витрати, такі як джихад або витрачання на бідних; також він допускається у випадку катастрофи або лих. Проте додатковий податок покладається лише на тих із мусульман, чиє майно перевищує потребу, тобто на багатих. Посланець Аллаха ﷺ сказав:

خَيْرُ الصَّدَقَةِ مَا كَانَ عَنْ ظَهْرِ غِنًى

«Найкраща милостиня — та, що дається понад нужди».

Що стосується положення Саудівської Аравії — то ця жалюгідна політика ведеться через невігластво, грабіжництво та поганий розподіл, яке прийшло в епоху Сальмана. Сальман збирає з людей податки, щоб вдовольнити жалюгідні мирські бажання свого хазяїна,— Америки, і цим зміцнити свій престол та престол свого сина. О вчені, так де ж тут дозволеність?!

Зростання цін та дорогожнеча життя — це природна основа у капіталістичній системі, і це така система, яку використовує Сальман та його син у країні Двох святинь. Також обманом є те, що реалізує Сальман у новій програмі «рахунок громадянина» у виді підняття податків в — це одна із відомих махінацій у капіталістичній економічній системі. Усе це не є чимось новим для народу, навпаки,усі вони розрізняють між добром та злом.

При спілкуванні з народом Саудівської Аравії стає ясно, що багато хто незадоволені цієї дурною політикою, і багато хто несе великі збитки через неї. Деякі публічно заявляли про свою неприязнь до цього; вони з презирством питали про долю тих зібраних мільярдів, якими розпоряджається родина Сауда; люди, не боячись, перетнули червону межу, якою їх Сальман та його син. Потім вони назвали речі своїми іменами відкрито, без натяків, і скерувались до пошуку правильного рішення, навіть якщо вони далекі від нього. Вони нібито звільнились від вшанування своїх правителів-тиранів та почали шукати їм альтернативу.

Така дурна політика лише підсилює ненависть народу до своїх правителів. Вона подібна вугликам під попелом, жар яких виривається назовні, то тут, то там. А потім вуглинки перетворяться у вогонь, який окутає по шию родину Сауда та усіх правителів мусульманських країнах, та й не лише у мусульманських, а усіх правителів світу, народ яких страждає від цієї порочної капіталістичної економічної системи. хіба ці правителі заслуговують на повагу?!

Єдине правильне рішення для усіх економічних та політичних проблем — це повернення до ісламської форми правління в обличчі Другого Праведного Халіфату. Адже лише Іслам надає правильне рішення для усіх проблем, як у цьому світі, так і у Наступному. Але це правильне рішення прийде лише зі скиненням правителів-тиранів та призначенням богобоязливого халіфа, який об’єднає усіх мусульман та втілить Іслам у реальність.


Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізбут-Тахрір
Маджид ас-Саліх — Країна двох благородних святинь
19.01.2018

Головне меню