Партія Хізб ут-Тахрір порушує святість мечеті аз-Зайтуна!

Новини та коментарі
Друкарня

Клянусь Аллахом, ви неодмінно будете відповідати за те, що вигадуєте!

Новина: Інтернет - видання «ElhasadeNews» 27 квітня 2018 року опублікувало новину: «Партія Хізб ут-Тахрір порушує святість мечеті аз-Зайтуна».

У статті повідомляється:

«Члени партії Хізб ут-Тахрір після п’ятничної молитви у дворі мечеті роздали листовки. Потім вони виступили з промовою, у якій заявили: «Демократія — це невір’я», — а також вони закликали приєднатися до партії Хізб ут-Тахрір та до спільної діяльності по встановленню Халіфату». А також у статі говориться: «Міжнародний центр по діалогу цивілізацій та міністерство з питань релігії вимагають провести розслідування та зміцнити принцип «відокремлення політики від мечетей».

Коментар:

Людина, прочитавши назву статті, зрозуміє її так, як нібито члени Хізб ут-Тахрір зробили щось засуджуване і не вшановують святість мечеті. Як нібито у п’ятницю у мечеті аз-Зайтуна (Туніс) вони порушили етикет поведінки та попрали у мечеті норми Ісламу, як це роблять євреї у мечеті аль-Акса!

Той, хто уважно прочитав цю статтю, зрозумів, що хлопці із Хізб ут-Тахрір не порушували ніяких законів. Навпаки, вони, увірувавши у свого Господа, закликали до Його Шаріату, до звеличенню Його слова та до наданню допомоги Його релігії.

Що ж викликало гнів автора і підштовхнуло «певні органи» ініціювати розслідування? Звичайно ж, вони розуміють, що якщо вони спробують розділити тих, хто молиться, та хлопців із Хізб ут-Тахрір, то виявлять, що їх ряди міцно зв’язані і що вони усі разом закликають до того, щоб політика велась, ґрунтуючись на Ісламі, його законах та шляху Посланця ﷺ.

Вони чудово розуміють, що повернення мечетей у свій належний статус рано чи пізно станеться, що це — лише питання часу. Тому вони вважають, що якщо обмежити мечеть лише обрядами поклоніння, то релігія залишиться відокремленою від життя. Так нехай же вони знають, що наклеп та утискання ніколи не зупинять хлопців із Хізб ут-Тахрір, і вони продовжать рухатись уперед, до відновлення прав Умми, перше із яких — втілення у життя законів Аллаха, які пов’язані з усіма аспектами життя, включаючи мечеті.


Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Хаджир Якубі
14 Шабана 1439 р.х.
30.04.2018 р.

Головне меню