Вбивство Джамаля Хашогджи: змагання у лицемірстві

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: Наречена Джамаля Хашогджи розповіла в ефірі турецького телеканалу про день вбивства саудівського журналіста та про свою відмову від запрошення Дональда Трампа відвідати Білий дім..

Хатідже Дженгіз вважає нещирими висловлювання американського президента. На його запрошення відвідати Білий дім вона відповіла відмовою.

"Так, Трамп запросив мене у Сполучені Штати у перші дні розслідування. Проте, за дуже короткий час він зробив декілька заяв, які суперечили одна одній. Я сприймаю ці висловлювання як спосіб завоювати симпатії представників громадськості. Саме так я їх розцінюю", - пояснила вона.

Джерело: https://ru.euronews.com/2018/10/27/hashoggi-fiancee-interview

Коментар: Події, що відбуваються з миті зникнення Джамала Хашогджи у консульстві Саудівської Аравії у Стамбулі 2 жовтня 2018 р., стали черговим підтвердженням лицемірства голів західних урядів, а також їх ставлеників із числа т.з. правителів мусульман.

Так, наприклад, представники обох основних партій США почали вимагати від Білого дому вжити заходів проти Ер-Ріяду, наприклад, скасувати крупні контракти на поставку озброєнь. На що Трамп відповів, що це суперечить національним інтересам.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель порахувала за неможливе експорт озброєння у Саудівську Аравію у зв’язку з обставинами загибелі Джамаля Хашогджи. Проте, офіційного рішення по цьому питанню поки іще не прийнято.

Варто відзначити, що депутати Європарламенту іще рік назад прийняли резолюцію, що закликала припинити або хоча б обмежити продаж зброї Саудівської Аравії, яка, за словами то депутатів, прямо втягнута у війну в Ємені та непрямо — у Сирії.

Усі ці позиції, зайняті головами провідних європейських держав, у черговий раз проявляють їх лицемірство та недбале ставлення до оспівуваних ними же «демократичних цінностей». Повідомлення про порушення прав громадян Саудівської Аравії на території країни та за кордоном на протязі довгих років підтверджені численними звітами правозахисників. Злочини Саудівської Аравії в Ємені задокументовані усім людством. Проте, загрози щодо припинення поставок зброї у Саудію з боку Німеччини були озвучені лише зараз як нібито вбивство Хашогджи є єдиним та винятковим випадком. Що стосується зарозумілого Трампа, то він відкрито заявив, що це суперечить національним інтересам.

Позиція, яку займають голови західних держав, не є новою для мусульман, адже раніше на протязі десятиріч США, Англія, Франція та Німеччина підтримували таких тиранів як Мубарак, Каддафі, Бен Алі, Алі Абдулла Салех, родина Асадів та інших заради колонізації ресурсів мусульманських країн та продажу зброї. Проте коли трони тиранів захитались у процесі Арабської Весни, ці держави заговорили про порушення прав людини по усно Близькому сходу.

Лицемірство західних правителів та удавані ігри у «права людини» чудово відомі мусульманам. Проте, варто відзначити, що лицемірство т.з. мусульманських правителів є більш підлим та підступним. Претендуючи на роль лідерів Умми, вони виражають уявну заклопотаність про долю мусульман, у той час як продовжують приховано вчиняти віроломно по відношенню до інтересів Умми, виконуючи волю своїх західних хазяїв.

Так, наприклад, президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган пообіцяв, що розкриє усю правду про те, що сталося з саудівським журналістом Джамалем Хашогджи у будівлі консульства королівства у Стамбулі. Він навіть заявив, що Хашогджи був його старим другом і журналістом, якого він знав на протязі тривалого часу.

Виражаючи рішучість у розслідування смерті Хашогджи та покаранні причетних до цьому осіб, по факту уряд Ердогана продовжує вчиняти віроломно у відношенні інтересів мусульман.

Наведу усього один аспект його багатогранного зрадництва. Це питання біженців із країн Центральної Азії та Китаю. Усім відомо, що на протязі довгих років влада Туреччини переслідує мусульман-біженців із Середньої Азії та Китаю. У відповідь на подібну несправедливість 19 лютого 2018р. 82 мусульман-уйгурів об’являли безстрокову голодовку.

Окрім цього, як раз у дні гучних заяв Ердогана з питання Хашогджи ось вже на протязі двох тижнів в аеропорту Ататюрк утримуються під арештом 11 уйгурів громадян Китаю. Вони прибули із Малайзії, яка відмовилась видати їх Китаю, незважаючи на безпрецедентний тиск з його боку.

У чому різниця між Хашогджи та десятками громадян Китаю та країн Середньої Азії, яких турецька влада видала або хоче видати у руки тиранів?

Це і є апогей лицемірства, яке перевершує лицемірство лідерів західних держав з причини того, що Трамп та Меркель не запевняли Ісламську Умму у відданості її інтересам.

Подібним явищем цього лицемірства є позиція нинішнього прем’єр-міністра Пакистану Імран Хана, який під час передвиборчої кампанії обіцяв зробити Пакистан державою, подібною Медині у часи Пророка ﷺ! Усі були свідками того, як під час свого нещодавнього візиту у саудівську Аравію у рамках інвестиційного форуму він заявив: «Шокуючий випадок (прим. автора – вбивство Хашогджи), але нам потрібні гроші».

Це і є апогей лицемірства і є нікчемні брехуни — рувайбида, від яких нас застерігав Пророк ﷺ.

Абу Хурайра розповідав, що Посланець Аллаха ﷺ сказав:

«Воістину, настануть для людей такі часи, коли будуть вірити брехунам і перестануть вірити правдивим; коли будуть довіряти зрадникам і підозрювати у зраді тих, хто заслуговує довіри; і коли слово буде за рууайбіда». Його спитали: "А хто такий рууайбіда?” Він відповів: «Дурень який буде говорити про всезагальні справи!»”. Ахмад 2/291, Ібн Маджах 4036.


Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Голова інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір в Україні
Фазил Амзаєв
23 Сафар 1440 р.
01.11.2018 р.

Головне меню