Новий спосіб боротьби з Ісламом: арабська мова у школах Франції!

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: Міністр освіти Франції Жан-Мішель Бланкер схвалив пропозицію інституту вивчення та досліджень Монтень по навчанню арабській мові у державних школах, щоб «боротися з ісламським екстремізмом».

За словами Хакіма ель-Каруі, який підготував доповідь під назвою «Фабрика ісламізму», «чим далі ми відкладаємо викладання арабської мови у школах, тим вище учнів у мечетях» («France 24», 11.09.2018).

Коментар:

Перед зростаючим числом мусульман у країні (біля 3,5 млн. людей згідно даним деяких інститутів по соцопитуванням) президент Франції Еммануель Макрон почав вимагати реформування Ісламу у Франції, щоб інтегрувати мусульманську общину у французьке суспільство та запобігти «фундаменталізму». Він заявив, що у найближчі місяці об’явить «план структуризації усього Ісламу», вказавши, що він іще не готовий повністю. Також, кажучи про Хакіма ель-Каруі, президент назвав його «провідним голосом у справі проведення паралелей між ісламськими традиціями та французькою культурою» («hafryat.com», 13.05.2018).

У той же час президент Франції намагається реорганізувати так званий «французький Іслам» і знайти тих, хто працює над поширення концепцій «цього французького Ісламу». У доповіді, підготовленій Хакімом ель-Каруі, підкреслюється, що кращим способом інтегрувати Іслам у французьке суспільство є пропаганда формули «практика віруючими світу без необхідності гучно заявляти про свою віру».

З’являються нові способи війни з Ісламом та мусульманами у прагненні викоренити їх самобутність та інтегрувати їх у французьке суспільство, щоб привести їх згідно з концепціями Франції та розчинити у західній культурі. Схвалення міністром освіти Франції доповіді з закликом до викладання арабської мови у школах приховує у собі бажання захистити культуру Заходу і боротися з тим, що несе загрозу її існуванню.

Дане схвалення викликано бажанням відволікти увагу від орієнтації мусульман на мечеті та запровадити вдоволення програмами, які запропонують школи. І оскільки очевидно, що арабська мова грає важливу роль у розумінні Ісламу та його положень, французький уряд намагається приборкати та контролювати даний чинник, щоб використати його для досягнення своєї цілі «реорганізації Ісламу» та привести його згідно до французьких стандартів. Навчання арабській мові у французьких школах є навмисним кроком, закликаним підірвати концепції Ісламу та адаптувати їх до проекту інтеграції, розчинення та злиття.

Арабська мова є основною мовою для розуміння Ісламу та його положень, оскільки є мовою Корану:

إِنَّآ أَنزَلۡنَٰهُ قُرۡءَٰنًا عَرَبِيّٗا لَّعَلَّكُمۡ تَعۡقِلُونَ

«Воістину, Ми ниспослали його у виді Корану на арабській мові, щоб ви могли зрозуміти його» (12:2).

Безбожний Захід та його союзники за допомогою арабської мови намагаються ввести мусульман в оману, щоб схилити їх до своєї капіталістичної культури.

إِنَّهُمۡ يَكِيدُونَ كَيۡدٗا ١٥ وَأَكِيدُ كَيۡدٗا ١٦  فَمَهِّلِ ٱلۡكَٰفِرِينَ أَمۡهِلۡهُمۡ رُوَيۡدَۢا

«Вони замислюють підступи, і Я замислюю підступи. Надав же невірним відстрочку, забарися з ними недовго!» (86:15—17).


Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Зінату ас-Саміт
5Мухаррама 1440 р.х.
15.09.2018 р.

Головне меню