Чи зможемо ми продовжувати своє існування в умовах демократії?

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: В своєму виступі на 6-му чергову скликанні молодіжних відділень «Партії справедливості і розвитку» (ПСР) президент Реджеп Тайіп Ердоган заявив,що є ті, хто намагається продавати свої маргінальні ідеології, збочені погляди і образ життя, який суперечить природі людини, під видом сучасності.

Ердоган сказав: «В історії немає суспільства, яке зможе існувати, втративши свою релігію, мову, культуру і цінності. Даний список прикладів можна продовжувати іще довго. Важливо, як ретельно ви підійдете до вибору того, з кого будете брати приклад». Ердоган підкреслив, що Пророк Мухаммад ﷺ є найвеличнішим і найбільш досконалим прикладом (газета «Міллієт», 15.03.2021).

Коментар:

Всевишній сказав:

كَبُرَ مَقۡتًا عِندَ ٱللَّهِ أَن تَقُولُواْ مَا لَا تَفۡعَلُونَ

«Велика ненависть Аллаха до того, що ви говорите те, чого самі не робите» (61:3).

Незаперечним фактом є те, що Пророк Мухаммад ﷺ — приклад для мусульман. Тим не менш, необхідно знати, що «приклад для подражання в лиці Пророка ﷺ» виходить далеко за межі думки нікчемних рувайбідат, які вдень і вночі докладають зусиль над несенням демократії, щоб зробити її домінуючою в усіх сферах життя. Від молоді вони хочуть, щоб ті брали приклад з Пророка ﷺ лише у питаннях моральності (ахляк) і поклоніння (ібадат).

Протиріччя у промові Ердогана, стирання граней між істиною і брехнею, знущання над розумами людей за допомогою підміни фактів, наставляння молоді на шлях зла і представлення своїх протиріч у якості успіху стали звичайною поведінкою Ердогана.

Хіба секуляризм і демократія гармонують з природою людини, що ви у кожній сфері життя робите спроби нав’язати ці збочені ідеї? Насправді, ці ідеї засновані на ворожості до нашої релігії і до наших цінностей.

Дивно, що Ердоган, який розповідає молоді про те, що треба брати приклад з Пророка Мухаммада ﷺ, а також про самопожертву султана Мухаммада II Фатіха (Завойовника), хоробрості Селіма I і стійкості Абдульхаміда II, уособлюючих боротьбу видатних особистостей і лідерів, які завоювали континенти заради запровадження законів Шаріату і не поскупились заплатити яку б то не було за це ціну, щоб захистити честь і достоїнство тих, хто докладав зусиль над забезпеченням єдності мусульман, стане прикладом для подражання!

Той факт, що спроба зробити прикладом для молоді чоловіка, який витіснив Іслам із життєвої арени і замість цього запровадив в управління, економіку, освіту, право і соціальну систему ідеї безбожного Заходу, які суперечать природі людини, є показником масштабів розумового розкладу. Хіба не цей менталітет розділяв Умму на частини і вимушував ворогувати мусульман один з одним на протязі сторіччя?! Хіба не демократія під іменем свобод, запроваджувана замість бездоганних законів Аллаха, розбестила інститут родини, покоління і суспільства, пропагуючи аморальність?! Хіба це не вони плели політичні інтрижки з безбожниками заради своїх брудних інтересів всупереч тому, що ціною цьому була кров, життя і майно мусульман?! Про яке майбутнє Ви говорите, господин Ердоган, коли самі благословляєте світські демократичні ідеї, які попирають усі наші цінності?!

Хіба Ви не помічаєте, як витрачаєте ісламські почуття народу своєю подвійною політикою?! На протязі багатьох років Ви називали сіоністське утворення терористичним і заявляли: «Ніякої нормалізації, поки я займаю даний пост». Але, незважаючи на вбивство десяти ваших громадян, Ви, не вагаючись, заявили про необхідність даного партнерства і нормалізації, і ваші відносини з окупаційною владою «Ізраїлю» продовжились. Усього декілька днів назад Ви згадали про нормалізацію відносин з Єгиптом, де Сісі, якого Ви називали бунтарем і путчистом, є президентом. Адже, як би то не було, інтереси для Вас вище за усе.

Про яку культуру і цінності Ви говорите? До якої культурної цінності Ви б привели цей народ за допомогою Стамбульської угоди, яка скерована на розбещення родини, покоління, суспільства; за допомогою законів, заснованих на емансипації жінок; а також за допомогою, наданих ЛГБТ-спільнотам? Як ми понесемо свою релігію, культуру і цінності у майбутнє, якщо джерелом усіх харамів і злочинів є демократія?! Як ми будемо підтримувати своє існування вдалині від цінностей, які роблять нас тими, хто ми є?!

О, Ердоган! Коли вже Ви закликаєте молодь зробити Пророка Мухаммада ﷺ прикладом і зразком для подражання, тоді Ви повинні спочатку показати це на собі, якщо у Ваших словах присутня щирість! Ви несете демократичний устрій і утримуєте принесений Посланцем ﷺ Шаріат подалі від життя, а також арештовуєте щирих мусульман, які намагаються відновити запровадження Шаріату на землі. За допомогою цих практик Ви несете в майбутнє демократію, а не цінності мусульманського народу.

Ця Умма, безмовно, доб'ється встановлення Халіфату, який утвердить її релігію, цінності і культуру; зруйнує світські демократичні системи; переможе ворожих до мусульман невірних, з якими Ви зав’язали дружбу; буде брати найкращий приклад з Посланця ﷺ в усіх сферах життя; буде повністю запроваджувати Шаріат Всевишнього Аллаха; а такою встановить мир і довіру на Землі. І, з дозволу Аллаха, це відбудеться дуже скоро.

 

Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Ахмед Сапа
25.03.2021

Головне меню