Голод — причини і рішення

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: Очікується нова катастрофа в Сомалі. Чому голод так часто трапляється в африканських країнах, якщо вони багаті сільськогосподарськими землями і водою? (02.06.2022).

Коментар: Природні ресурси, виявлені на африканському континенті, є найбільшими у світі. Різноманітний клімат і рясність річок в значній мірі сприяли розвитку сільського господарства, яке є одним із найважливіших видів економічної діяльності. Дві третини населення континенту зайнято в сільському господарстві, що складає від 20% до 60% ВВП кожної країни. На континенті багато тропічних лісів, що робить його одним із крупних виробників деревини. Лісова промисловість приносить біля 6% ВВП усього континенту. Наявність протяжних берегів Індійського і Атлантичного океанів, Середземного моря, а також річки Нил і крупних озер всередині, дає континенту величезні рибні багатства.

Нігерія, Алжир, Єгипет, Ангола, Лівія, Судан, Екваторіальна Гвінея, Конго, Габон і Південна Африка входять в число країн, де зосереджені нафтові багатства.

На континенті є великі запаси урану,який є одним із головних елементів в атомній промисловості. Згідно статистики, на континенті є запаси кобальту — 90%, платини — 90%, хрому — 95% і марганцю — 64% від світового запасу, а також величезні запаси золота (40%) і алмазів (50%). Це приблизні дані на основі десятирічних досліджень.

Виникає питання, чому, незважаючи на усі ці багатства, в Африці голод?!

Якщо ми дізнаємось причину бідності і голоду, нам усе стане ясно. На протязі тривалого часу Африка піддається колонізації з боку Європи і Америки; можливо, ці багатства і є причина їх навали. «Європейські країни обікрали склади з рибою в бідних африканських країнах для кормління своїх свиней», — повідомляє газета «The Independent».

Більша частина африканського континенту до європейської колонізації була самодостатньою у продовольстві, населення вирощувало рис, арахіс і інші культури, придатні на експорт, в залежності від регіону. Сільськогосподарська політика колоніалізму нехтує дослідженнями і життєво важливими сільськогосподарськими інвестиціями, і це на додаток до посухи, викликаної відсутністю дощів і спустошенням, внаслідок чого скорочуються площі сільськогосподарських угідь. Захід за допомогою своїх колоніальних інструментів, таких як Всесвітній банк і Міжнародний валютний фонд, загнав Африку в борги, і це стало причино. Відсутності продовольчої безпеки.

Ісламська Умма і Африка у цілому не повернуться до самодостатності, поки не буде встановлений Праведний Халіфат, правління в якому буде здійснюватись за методом пророцтва. Сільськогосподарська політика Халіфату скерована на використання і оживлення землі для отримання від неї користі. Також передбачається вилучення землі у того, хто на протязі трьох років не обробляв її, і передача тому, хто бажає працювати на землі.

Посланець Аллаха ﷺ сказав:

الْمُسْلِمُونَ شُرَكَاءُ فِي ثَلاثٍ: فِي الْكَلا، وَالْمَاءِ، وَالنَّارِ

«Мусульмани — співучасники у трьох речах: в пасовиськах, воді і вогні».

Таким чином, Ісламська Держава використовує концепцію громадської власності і не перешкоджає своїм громадянам вилучати із неї користь. Забороняється кому-небудь привласнювати громадську власність. Сказав Посланець Аллаха ﷺ:

مِنًى مُنَاخُ مَنْ سَبَقَ

«Долина Міна — це привал тих, хто прибув першим».

Більше того, держава може стягувати плату за використання громадської власності іншими державами, наприклад, за використання води або транзит по річкам, які знаходяться на території Халіфату. Таким чином, тільки в затишку Халіфату Африка зможе повернути самодостатність і процвітання. З волі Аллаха, це відбудеться у найближчий час.

 

Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Радія Абдуллах
21.06.2022

Головне меню