Призначення Мухаммада аль-Ісси імамом в День Арафата провокує мусульман і принижує їх обряди поклоніння

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: Незважаючи на вимоги не допустити Мухаммада аль-Іссу до мінбару, в присутності служб безпеки Саудівської Аравії він виступив з проповіддю в День Арафа (raialyoum, 08.07.2022).

Коментар: Від Ібн Аббаса передається що Посланець Аллаха ﷺ сказав:

ثَلَاثَةٌ لَا تَرْتَفِعُ صَلَاتُهُمْ فَوْقَ رُءُوسِهِمْ شِبْراً؛ رَجُلٌ أَمَّ قَوْماً وَهُمْ لَهُ كَارِهُونَ

«Молитва трьох не буде піднята навіть вище їх голови: чоловік, вставший імамом для народу, який його ненавидить…» (Ібн Маджа).

Це хадіс у відношенні імама, якого ненавидять люди, і вони не бажають, щоб він керував ними. Що стосується аль-Ісси, то переважна більшість мусульман ненавидить його заради Аллаха через його ганебне відношення з іудеями і християнами. Він молився за євреїв, вбитих нацистами під час Другої світової війни, біля меморіалу в Польщі. Він заявляв, що іудеї і християни — його брати . Він зробив пам’ятне фото на тлі нафарбованих і напівоголених жінок. Останній його злочин був місяць назад, коли він тепло зустрів в своєму кабінеті Садхгуру — індійського лідера. Це індійський злочинець, який поклоняється коровам і щурам, був відомий своєю ворожнечею і ненавистю до Ісламу і мусульманам, своїми ображаннями Пророка ﷺ. Аль-Ісса є захисником і прибічником нової так званої ідеї «авраамічної релігії» про братство і єдність трьох релігій. Мусульмани показали свою ненависть і незгоду з цим призначенням через хештег «спустіть аль-Іссу з мінбару» (أنزلوا_العيسى_من_المنبر#). Деякі вчені видали фетву про заборону робити молитву за ним, деякі закликали паломників помолитись в своїх шатрах, а деякі і зовсім звинуватили аль-Іссу в невір’ї.

Проте аль-Іссу і правителів родини Сауда не хвилює ненависть і невдоволення мусульман, вони не приховують свою боротьбу проти Аллаха і Його Посланця ﷺ. Аль-Ісса не вняв уроку,викладеному в хадісі Посланця Аллаха ﷺ, тому що йому і подібним придворним вченим байдуже, приймаються їх молитви чи ні. Більше за усе їх турбує здійснення бажань тагута, навіть якщо це гнівить Аллаха, провокує мусульман і принижує обряди поклоніння. За допомогою такого призначення влада намагається ввести мусульман в оману і підготувати їх до нормалізації відносин з сіоністським утворенням.

Правителі мусульман та їх західні хазяї не перестануть провокувати почуття Умми, нападати н її релігію, обряди і закони. Проте їх підступи приречені на поразку, з волі Аллаха. Негативне ставлення мусульман до цьому імаму, другу іудеїв і християн, викликало хвилювання у правителів родини Сауда, і вони вжили запобіжних заходів — з усіх боків його оточили служби безпеки , побоюючись реакції мусульман на горі Арафат. Це вказує на їх страх перед Уммою і на те, що Умма сильна, а маріонеткові уряди бояться її більше, аніж Аллаха. Це іще раз показує, що Умма та її правителі знаходяться по різні сторони, і ми просимо Аллаха, щоб Він у найближчий час позбавив нас від таких жалюгідних правителів.

 

Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Валід Бальбіль
12 Зуль-хіджа 1443 р.
11 липня 2022 р.

Головне меню