Ставлення молоді до релігії

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: Результат опитування громадської думки , проведений «Arab Barometer» на замовлення «ВВС», показав, що порівняно з 2018 роком трапились серйозні змінення у відношенні молоді до сповіданню релігії і релігійних обрядів в арабському світі, особливо серед молоді Тунісу.

В опитуванні брало участь 23 тис. людей, вони були вибрані хаотично, щоб охопити усі прошарки населення; опитування проводилось в період з кінця 2021 року по весну 2022 року. В 7 із 9 країн рівень нерелігійності значно впав порівняно з попередніми дослідженнями.

В Тунісі, Лівії, Марокко, Судані, Єгипті, Йорданії і в Палестині відбулось скорочення числа нерелігійних людей усіх вікових груп. Опитування показало, що усе більше громадян цих країн відносять себе до релігійних (nessma.tv).

Коментар: Захід зазнав поразки в своїх зусиллях провести вестернізацію мусульманських країн, бажаючи відокремити мусульман від своєї релігії. Мусульмани, а особливо — молодь, з кожним днем все більше прагнуть до Ісламу і його дотриманню, а подібні опитування — явне тому підтвердження.

На цих молодих людей не вплинула західна пропаганда, яка при підтримці влади і впливових асоціацій охопила усі медіаресурси і соціальні мережі. Нав’язані Заходом закони соціального характеру не принесли їм ніяких плодів, як, наприклад, поширююча порочність угода «CEDAW», — ми практично не бачимо її слідів.

Насправді ж неможливо загасити полум’я Ісламу в серцях мусульман, оскільки воно засновано на правильних переконаннях, дотримуючись яких людина відчуває себе щасливою.

Ісламській молоді не треба обмежуватись тільки особистим дотриманням Ісламу. Вона також вона повинна діяти для відродження ісламського образу життя в суспільстві.

 

Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Назір ібн Саліх
22 Зуль-хіджа 1443 р.
21 липня 2022 р.

Головне меню