О, директор вакфа, ваш статус аль-Кудса суперечить Ісламу!

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: Директор управління вакфів аль-Кудса Аззам аль-Хатіб в четвер заявив, що «Його Величність король Абдалла II краще усіх виступає у якості хранителя священних місць в аль-Кудсі», — також він додав: «Його Величність король завжди виступав за стабільність релігійного, історичного і правового статусу аль-Акси».

Він підкреслив, що тисячі екземплярів Корану знаходяться в мечеті аль-Акса, і усі потреби мечеті ми забезпечуємо напряму, незважаючи на те, що «ізраїльські» ЗМІ заперечують це.

Аль-Хатіб зазначив, що поширення брехливої інформації є пропагандою «Ізраїля», і у цього є свої цілі (jfranews).

Коментар: Заява директора вакфів Аззама аль-Хатіба співпадає з заявою йорданських ЗМІ, які спростовують інформацію «ізраїльських» ЗМІ, що прем’єр-міністр сіоністського утворення Яір Лапіда відхилив прохання короля Абдалли II внести екземпляри Корана в мечеть аль-Аксу.

В заяві аль-Хатіба дивує два його висловлювання:

Перше: «Його Величність король Абдалла II краще усіх виступає у якості хранителя священних місць в аль-Кудсі».

Друге: «Його Величність король завжди виступав за стабільність релігійного,історичного і правового статусу аль-Акси».

Про яку стабільність релігійного, історичного і правого статусу мечеті аль-Акса іде мова? Хіба мова іде про звільнення мечеті аль-Акси, аль-Кудса і Палестини від окупантів? Або ж мова — про ствердження окупації аль-Акси, аль-Кудса і Палестини? Відповідь прийшла в заявах ЗМІ і королівського двора, і це — підтримка рішення про створення «двох держав» і «статус-кво», що означає ствердження окупації відносно благословенної землі. Ми спитаємо директора аль-Хатіба: якою є позиція Ісламу, якщо мусульманська земля наражається на напад, не говорячи вже про окупацію? Хіба джихад не є обов’язком для відбиття нападу і вигнання окупантів з мусульманської землі?Чи говорить король про звільнення Палестини? Чи дав він наказ армії, щоб вона позбавила мусульманську землю від окупантів? Як Ви, о, аль-Хатіб, могли описати короля як кращого хранителя священних місць в аль-Кудсі? В чому полягає його статус «хранителя»? Це хранитель килимів і екземплярів Корану Корана, або чогось іще? І немає в його планах звільнити аль-Аксу, аль-Кудс і Палестину!

Немає іншого рішення для мусульман у відношенні Палестини, окрім як відправити армію для її звільнення.

 

Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Халіфа Мухаммад
1 Мухаррама 1444 р.х.
31 липня 2022 р.

Головне меню