Нова ядерна загроза для Європи

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: Зеленський зустрівся з членами місії МАГАТЕ. «Велика сімка» заявила про свою стурбованість щодо ядерної загрози в Україні. У цей же час підсилюються бойові дії в херсонському напрямі.

Президент України Володимир Зеленський прийняв делегацію експертів МАГАТЕ перед їх поїздкою на ЗАЕС.

МАГАТЕ попросило доступ до українських ядерних об’єктів, незважаючи на війну, яка триває. («Аль-Джазіра»).

Коментар: Україна була частиною Радянського Союзу і мала на своїй території радянську ядерну зброю. У серпні-грудні 1991 року, Україна, друга по міці республіка, переважною більшістю голосів виходить із складу Союзу і проголошує незалежність. На території України залишилось біля 130 МБР «УР-100Н» (з шістьма боєголовками кожна) і 46 МБР «РТ-23» (з десятьма боєголовками кожна).

В 1994 році Україна погодилась знищити зброю і приєднатись до Договору про нерозповсюдження ядерної зброї.

Що стосується Запорізької АЕС, вона була спроектована і побудована Радянським Союзом в 1984 році і є найбільшою електростанцією в Україні. ЗАЕС було вироблено 1,23 трлн. кіловат-годин електроенергії.

На дану мить атомна станція знаходиться під окупацією Росії. У випадку ядерної катастрофи увесь регіон, частина Європи і Росії стикнуться з викидом радіації, що ускладнить усім життя. Саме тому увесь світ з трепетом і тривогою дивиться на події навколо ЗАЕС.

В понеділок 29 серпня 2022 року Україна об’явила про початок контрнаступу з метою відбити місто Херсон.

Міністерство оборони Росії звинуватило Київ у триваючих провокаціях і загрозі ядерної катастрофи. Міноборони повідомило, що українська артилерія за останню добу двічі нанесла удар, снаряди потрапили біля паливного складу і системи охолодження реактора.

Америка, будучи світовим лідером і наддержавою, навіть пальцем не поворухнула в даній ситуації, при цьому продовжуючи виснажувати Росію. Один із американських чиновників в Пентагоні заявив, що з причини історичного минулого російська армія стикнулась з труднощами при вербовці добровольців на війну проти України. Це косвенно підштовхує Росію до використанню і виснаженню великих своїх сил, зібраних на додаток до початковим 150 тисячам.

Що стосується Європи, то вона залишається в тривозі і безпорадності, продовжуючи шукати вихід із ситуації, яка склалась.

Америка так само виснажує і Європу, але зберігає її і підштовхує до тому, щоб та збільшила армію і підготувала свій народ до війни. Таким образом, Америка бажає в подальшому використати цю нову силу в реалізації своїх планів.

Сьогодні увесь світ страждає через одноосібну силу , яка управляє світом і його долею. Ця влада панує у світі зі своєю капіталістичною системою, перед якою стоїть турбота — утримати і обновити свої методи. Ми бачимо слабкість цієї системи і неефективність її міжнародних інструментів. Проте Захід сподівається на свою силу, за допомогою якої він поверне панування над світом в новому брехливому образі, в новому світовому порядку, який здатен управляти світом.

Якщо ми допустимо це, то вони будуть правити іще сто років, а ми продовжимо страждати від несправедливості, пригноблення, рабства і голоду.

О, здорові розуми цього світу! Ви бачите своїми очима реальність капіталізму, його пороки. Їх некомпетентність очевидна, так позбавтесь від цієї системи!

О, мусульмани! Ви — єдині в цьому світі, , у кого є рішення для усього людства, і воно полягає у встановленні божественних законів на землі. Всевишній Аллах сказав:

وَعَدَ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا مِنكُمْ وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ لَيَسْتَخْلِفَنَّهُم فِي الْأَرْضِ كَمَا اسْتَخْلَفَ الَّذِينَ مِن قَبْلِهِمْ وَلَيُمَكِّنَنَّ لَهُمْ دِينَهُمُ الَّذِي ارْتَضَى لَهُمْ وَلَيُبَدِّلَنَّهُم مِّن بَعْدِ خَوْفِهِمْ أَمْنًا يَعْبُدُونَنِي لَا يُشْرِكُونَ بِي شَيْئًا وَمَن كَفَرَ بَعْدَ ذَلِكَ فَأُوْلَئِكَ هُمُ الْفَاسِقُونَ

«Аллах обіцяв тим із вас, які увірували і робили праведні діяння, що Він неодмінно зробить їх намісниками на землі, подібно тому, як Він зробив намісниками тих, хто був до них. Він неодмінно обдарує їх можливістю сповідувати їх релігію,яку Він схвалив для них, і змінить їх х страх на безпеку. Вони поклоняються Мені і не долучають співтоваришів до Мене. Ті ж, які після цього відмовляться увірувати, є нечестивцями» (24:55).

 

Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Дарін аш-Шанті
8 Сафара 1444 р.х.
4 вересня 2022 р.

Головне меню