Діалог між Іраном і Саудівською Аравією підвереджує їх лояльність Америці

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: «CNN» навела слова прес-секретаря міністерства іноземних справ Ірану Насера Канаані, де він розповідав про переговори його країни з Саудівською Аравією: «Іран вступив в діалог на основі принципу використання регіональних можливостей». Він також додав: «Переговори були проведені в 5 етапів, в ході яких були досягнуті домовленості».

На прес-конференції Канаані сказав: «Ми зосереджені на конструктивному підході. Іран відповідним чином відреагує на будь-які дії і конструктивні кроки». Він підкреслив, що успіх і продовження переговорів з Саудівською Аравією залежить від реалізації попередніх домовленостей, і він сподівається на позитивні кроки в цьому, — повідомляє іранське інформаційне агентство «IRNA».

Відносно єменської кризи Канаані сказав: «Іран завжди робив упор на рішення єменської кризи дипломатичним шляхом і підкреслював необхідність продовження процесу про припинення вогню. Зняття осади Ємену і вдоволення потреб єменського народу посприяє процесу припинення вогню».

Коментар: Слова представника МЗС Ірану підтвереджують дані домовленості між Іраном і Саудівською Аравією. Він сказав: «Переговори були проведені в 5 етапів, в ході яких були досягнуті домовленості». Це означає, що діалог між країнами триває давно. Цей діалог веде до домовленостей між сторонами — це двобічні відносини і однакова позиція в єменському конфлікті.

Саудівська Аравія постійно заявляє про стратегічне партнерство з Америкою, що вказує на повну координацію дій між ними, будь то в єменському чи інших питаннях. Відповідно, Америка згодна або навіть заохочує переговори між Іраном і Саудівською Аравією. Наявність подібних заяв вказує, що конфлікт в Ємені — точно не між Іраном і Саудівською Аравією. Швидше за усе, в цьому конфлікті Саудівська Аравія і Іран знаходяться на одній стороні. Також відомо, що ОАЕ втягнуті в цей конфлікт і займають протилежну Саудівській Аравії сторону.

ОАЕ не є крупною країною і не можуть брати участь в конфлікті без міжнародної підтримки. Оскільки Англія є початковим колонізатором ОАЕ, відповідно, їх політичні відносини сильні. Цілком ймовірно , що Англія і ОАЕ є другою стороною в єменському конфлікті.

Заява іранської офіційної особи розкриває фальшивість конфлікту між Іраном і Саудівською Аравією. Канаані підтвердив, що обидві країни єдині у зовнішній політиці. Насправді, їх політика служить американським інтересам в регіоні.

Що стосується ЗМІ обох країн, які атакують одна одну, то це ніщо інше, як пил у вічі.

 

Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Ахмад Хатавані
18 Сафара 1444 р.х.
14 вересня 2022 г.

Головне меню