Прагнення до підкоренню Аллаху

Новини та коментарі
Друкарня

Разом з благородним хадісом


Ми вітаємо вас, наші дорогі брати, на черговій зустрічі в нашій програмі «Разом з благородним хадісом». Ассаляму алейкум ва рахматуллахі ва баракятуху!

В книзі Ібн Хаджара аль-Аскаляні «Фатх аль-Барі фи Шарх Сахіх аль-Бухарі» у розділі «Спонукання до прагненню виконувати благі справи, поки не не настала фітна» наводиться хадіс:

Передав Яхья ібн Аюб від Ісмаіла ібн Джафара, від Аля, від його батька, від Абу Хурайри, що Посланець Аллаха ﷺ сказав:

بَادِرُوا بِالأعْمَال فتناً كقطَعِ اللَّيْلِ المُظْلِمِ، يُصْبحُ الرَّجُلُ مُؤْمِناً وَيُمْسِي كَافِراً، وَيُمْسِي مُؤمِناً ويُصبحُ كَافِراً، يَبيعُ دِينَهُ بعَرَضٍ مِنَ الدُّنيا

«Кваптесь робити праведні справи, адже обов’язково прийде час фітни (випробувань і спокус), подібний частинам темної ночі, коли вранці чоловік буде віруючим, а ввечері стане невірним, і коли ввечері буде він віруючим, а вранці — невірним, продаючим свою релігію за мирські блага».

Сьогодні мусульмани живуть під час фітни (смути), і це ні для кого не новина . Простий народ живе серед марнослів’я, слухає і читає незрозуміло кого . Багато шукають правильність і вихід із цієї ситуації, Посланець Аллаха ﷺ попередив нас від такої реальності і дав вихід, а це — прагнення до виконання благих справ.

В хадісі Посланця Аллаха ﷺ говориться, щоб ми квапились робити благі справи,і, звичайно, тут мова йде про справи, які зв’язують нас з Наступним життям, — це наш шлях і рішення. О, мусульмани, кваптесь і змагайтесь один з одним в благодіянні, як це робили сподвижники Посланця Аллаха ﷺ! Пізнання реальності, розуміння істини, заклик до Ісламу і благому, возвеличення релігії і діяльність по поверненню законів Аллаха в життя — ці справи допоможуть уникнути положення, описаного в хадісі. Той же, хто проявить недбалість і не буде вивчати реальність, в якій він живе, то ця фітна поглине його, він впаде в оману і почне порушувати закони Аллаха, вважаючи це дозволеним для себе.

О, Аллах! Прискор час Праведного Халіфату, правління в якому буде здійснюватись за методом пророцтва. Цей Халіфат об’єднає усіх мусульман і позбавить Умму від страждань. О, Аллах, осяй землю Своєю милістю! Амін!

До наступних зустрічей, дорогі брати, на нашій передачі «Разом з благородним хадісом». Нехай збереже вас Аллах. Ассаляму алейкум ва рахматуллахі ва баракятуху!

 

Абу Марьям

Головне меню