Найстаріший в’язень Гуантанамо вийшов на свободу

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: Інформаційне агентство «NPR» повідомило, що найстаріший в’язень в Гуантанамо був звільнений у віці 75 років, а на дану мить в тюрмі продовжує залишатись іще 35 людей.

Сайфуллу Парачі відправили в рідну країну Пакистан в кінці жовтня 2022 року. Причиною звільнення послужило відсутність яких-небудь доказів для утримання його в тюрмі . Репортер «NPR» Саша Пфайффер знаходилась під час його звільнення , і їй вдалось отримати інформацію із перших вуст про умови утримання ув’язнених в сумно відомій тюрмі.

Коментар: Несправедлива історія нашого брата почалась в 2002 році, коли його заарештували американські війська за підозрою у зв’язках з бойовиками «Аль-Каїди» в Пакистані. Його перевезли в Афганістан і піддали тортурам, потім помістили в Гуантанамо разом з більше 700 іншими ув’язненими . Його прозвали «вічним в’язнем» — так називали тих, хто був засуджений до безстроковому тюремному ув’язненню без можливості звільнення . Він був звільнений з волі Аллаха, і це нагадування , що Творець небес і землі допомагає віруючим , це нагадування для нас, що ми повинні бути стійкими в своїй вірі , незважаючи на випробування цього життя. Всевишній Аллах сказав:

قُلْ مَنْ بِيَدِهِ مَلَكُوتُ كُلِّ شَيْءٍ وَهُوَ يُجِيرُ وَلَا يُجَارُ عَلَيْهِ إِنْ كُنْتُمْ تَعْلَمُونَ

«Скажи: «В чиїй Руці влада над усілякою річчю? Хто захищає, і від Кого немає захисту, якщо тільки ви знаєте?» (23:88).

Рада по умовно-дострокову звільненню в Гуантанамо підтвердила, що Сайфулла Парачі більше не становить загрози для уряду США. Це висновок був зроблений після 20 років несправедливого ув’язнення!

Пречист Аллах! Тільки Рай відшкодує страждання мусульман, яких катували і утримували проти їх волі. Досі нічого не відомо про те, що трапилось з нашою сестрою Аафією Сіддікі, яка була позбавлена своїх дітей і затримана за сфабрикованими звинуваченнями після подій 11 вересня.

Подібні події не повинні вселяти страх в наші серця на шляху встановлення Халіфату. Невіруючі таким чином намагаються відвернути нас від шляху Аллаха, так нехай жертви мусульман не будуть на користь беззаконників. Ми просимо Аллаха, щоб усі мусульмани повернулись до своїх дітей та родин. О, Аллах, допоможи нам призначити справедливого халіфа, щоб назавжди покласти край несправедливості невіруючих! Амін.

 

Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Умрана Мухаммад
Член центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
14 Рабі ус-сані 1444 р.х.
8 листопада 2022 р.

Головне меню