Середня Азія — нова арена боротьби між колоніальними країнами

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: 11 листопада в Самарканді пройшов перший саміт Організації тюркських держав. 12 листопада інформаційне агентство «Kazinform» повідомило, що на саміті було підписано 11 важливих документів.

Коментар: Після розпаду Радянського Союзу Росія — як його наступниця — зберігала вплив в колишніх країнах СРСР, включаючи Середню Азію. Росія утримувала свій вплив за допомогою таких організацій, як Співдружність Незалежних Держав (СНД), Євразійська організація економічної співпраці (ЄОЕС) і Організація Договору про колективну безпеку (ОДКБ). Але пізніше цим регіоном почали цікавитись Америка, Китай і Європа. Америка намагається підсилити свій вплив в цьому регіоні, скориставшись слабкістю Росії у війні проти України.

В Середній Азії проживає біля 80 мільйонів людей, цей регіон багатий на природні ресурси, там сконцентровано біля 2% світових запасів вугілля і 4,5% природного газу. Регіон займає десяте місце у світі по видобутку вугілля і дев’яте місце по видобутку золота. На території Казахстану і Узбекистану є більше 20% відкритих запасів урану у світі, регіон також є світовим лідером по запасам чорних, кольорових і рідкісних металів. Його ґрунт і клімат підходять для вирощування бавовни, пшениці та інших культур, а також шовківництва, Звичайно ж, на ці багатства накинули оком невірні колоніальні країни, тим більше, що в цьому регіоні є дешева робоча сила.

Америка намагається підсилити свій вплив в цьому регіоні через Організацію тюркських держав на чолі з Ердоганом. Тому немає ніяких сумнівів, що ті 11 документів, які були підписані на цьому саміті, що відбувся в Самарканді, служать інтересам Америки.

Одним словом, Середня Азія перетворюється в поле геополітичної боротьби між колоніальними країнами.

Мусульмани Середньої Азії повинні зрозуміти, що тільки Праведний Халіфат звільнить їх від лещат жадібних колонізаторів і від мороку капіталізму. Оскільки Халіфат, як сказав Посланець Аллаха ﷺ, це щит для людей, це шлях, який веде до ісламському образу життя, це ключ до щастя в цьому світі і житті Наступному.

لِمِثْلِ هَذَا فَلْيَعْمَلِ الْعَامِلُونَ

«Заради такого нехай трудяться трудівники!» (37:61).

 

Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Мурад аль-Узбекі (Абу Мусаб)
21 Рабі ус-сані 1444р.х.
15 листопада 2022 р.

Головне меню