Капіталістична система перетворює життя людей на Пекло

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: Член комітету торговців провінції Гедареф Камаль Ібрагім аль-Амір заявив, що непомірні податки привели до закриттю ринків Гедарефу і спонукали торговців до страйку.

Податки перевершили усі очікування і оцінки 2021 року; відомо, що їх річний ріст тоді складав 15%. Аль-Амір в своєму виступі на каналі «Blue Nile» вказав, що збільшення склало від 600% до 1000%; один торговець заплатив в минулому році податок у розмірі 45 тис. суданських фунтів, а в цьому році його податок склав 580 тис. фунтів. На тлі такого підвищення більше 70 торговців із різних сфер організували комітет і звернулись у місцеву податкову службу, що не дало ніякого результату. Аль-Амір сказав, що минулий рік був гіршим для торговців, що супроводжувалось закриттям доріг, портів і протестами. Він пояснив, в яких складних умовах знаходяться торговці; через відсутність фінансування з боку банків торговців вимушені закладати свої дома, ферми і автомобілі. Держава перебуває у стані розвалу, і державний дефіцит не може бути заповнений із кишень торговців («Аlintibaha»).

Коментар: Уряд Судану заклопотаний збором грошей і запровадженням обмежень для населення. Він обтяжив людей величезними податками, внаслідок чого людина стала нездатною вдовольнити свої основні потреби. Торговці були повністю паралізовані в продажі товарів через непомірні ціни, викликаних новими податками. Багато бізнесменів вимушені покинути країну. «Bajnews» повідомляє, що колишній член федерації промислових палат Аббас Алі побоювався, що погана політика, стагнація і інфляція приведуть до банкрутству промислового сектора. Газета «Аlintibaha» наводить, що Аббас сказав: «Частина бізнесменів виїхала із країни разом зі своїм капіталом, а інша частина заморозила свій бізнес». Це недивно, адже влада переймає капіталістичну систему і застосовує її в найгіршій формі.

Іслам охарактеризував правителя як попечителя, а не збирача, а владу — як ввірений на зберігання аманат, а не як здобич. Від Абдуллаха ібн Умара передається що Посланець Аллаха ﷺ сказав:

الْإِمَامُ رَاعٍ وَمَسْئُولٌ عَنْ رَعِيَّتِهِ

«Правитель є пастирем, і він відповідальний за свою паству».

Одним із проявів турботи є те, що Іслам заборонив мито і податки, які сьогодні накладаються режимом на товари і послуги, що неминуче приводить до високих цін.

Передається від Макиля ібн Ясара, що він чув, як Посланець Аллаха ﷺ сказав:

مَنْ دَخَلَ فِي شَيْءٍ مِنْ أَسْعَارِ الْمُسْلِمِينَ لِيُغْلِيَهُ عَلَيْهِمْ فَإِنَّ حَقًّا عَلَى اللَّهِ تَبَارَكَ وَتَعَالَى أَنْ يُقْعِدَهُ بِعُظْمٍ مِنْ النَّارِ يَوْمَ الْقِيَامَةِ

«Хто втрутився в торгівлю мусульман, щоб підвищити ціни, — у Аллаха з’явилось повне право посадити його посеред вогню в Судний день» (Ахмад).

Невірний колонізатор для захисту і життєдіяльності своєї системи, заради досягнення своїх цілей виплекав угодні для себе режими в мусульманських країнах . Ці уряди бачать страждання свого народу через застосування капіталістичної системи, але в них немає і краплі милосердя, людина стала для них дійною коровою. Капіталізм — це нелюдська система, яка знищує посіви і губить потомство, а людина не має для неї ніякої цінності окрім збору з неї податків. Скільки ми будемо жити при такій системі?! Чи не прийшов час, щоб Умма скинула цих слуг і агентів колонізатора, а потім скерувала свої зусилля, щоб дати присягу халіфу, який буде правити по Книзі Аллаха і Сунні Його Пророка ﷺ, і тоді ми звільнимось від гніту цієї несправедливої системи?!

 

Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Абдуль-Халік Абдун Алі
Член інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір в Судані
20 Рабі уль-авваль 1444 р.х.
16 жовтня 2022 р.

Головне меню