О, Чавушоглу! Нормалізація відносин з «Ізраїлем» є зрадництвом!

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: «Виступаючи на спеціальній сесії 8-го Форуму Середземноморського діалогу міністр іноземних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу сказав: «Було б помилкою думати, що нормалізація відносин з «Ізраїлем» є зрадництвом справи палестинців», — повідомляє турецька газета «Milliyet» від 3 грудня 2022 року.

Коментар: Ердоган під час виступу перед арабськими лідерами у жовтні 2020 року сказав: «Будь-яка спроба підтримати плани «Ізраїля» по анексії Єрусалиму і палестинських територій, а також ігнорування законного права наших палестинських братів є зрадництвом по відношенню до справи Салахуддіна». Виникає питання: у зв’язку з чим те, що учора вважалось зрадництвом, сьогодні таким перестало бути? Генсек Союзу мусульманських вчених Алі Мухіддін аль-Карадагі, лояльний турецькій «Партії Справедливості і Розвитку» («ПСР») сказав: «Нормалізація відносин з «Ізраїлем» — це зрадництво усіх принципів людяності, патріотизму і законності». Багато офіційних осіб «ПСР» також заявляли, що нормалізація з єврейським утворенням є зрадництвом, але що змінилось?

Політичні обставини чи інтереси? Або Туреччина діє згідно з політикою свого хазяїна — Америки — в межах політики інтеграції єврейського утворення в регіон? Якщо ми вийдемо за межі окупації Палестини і нормалізації відносин з єврейським утворенням, то як же щодо вбивства 10 турок євреями на борту «Маві Мармара» в 2010 році, прийняття окупанта в президентському палаці і призначення посла? Усе це є відкритим зрадництвом по відношенню до Ісламу, мусульманам і турецькому народу. Ердоган слідує порочній ідеї, що «у світі політики немає ворогів», тому він приєднався до нормалізації з єврейським утворенням — заклятим ворогом Ісламу і мусульман, а також з кривавим сирійським режимом, який вбиває мусульман під приводом захисту свого порочного режиму і реалізації економічних інтересів. Чавушоглу сказав: «Було б помилкою думати, що нормалізація відносин з «Ізраїлем» є зрадництвом справи палестинців»; всупереч цьому ми скажемо, що усе це певно є зрадництвом палестинської справи!

Мусульмани з миті утворення єврейської держави в 1948 році переконані, що нормалізація відносин з ним безперечно є великим зрадництвом по відношенню до Ісламу. Через це тверде переконання серед мусульман правителі-зрадники довгий час не могли нормалізувати свої відносини з єврейським утворенням, щоб не наражатись на гнів народу і його неконтрольоване повстання, тому вони встановили приховані відносини з єврейським утворенням. Як відомо, нормалізація — це політичний термін, який означає відновлення політично-дипломатичних відносин між країнами після періоду конфліктів, напруженості і війн. Нормалізація означає визнання права окупаційного утворення існувати на Благословенній землі Палестини.

Якщо розуміння «зрадництва» і «нормалізації» залишити на розсуд людини, то вони будуть відрізнятись в залежності від часу і місця. Наприклад, за словами Ердогана. «нормалізація» учора вважалась поганим вчинком, а сьогодні ні! Ось чому оцінка цих двох слів не може виходити із розуміння людського розуму, у той час як в Ісламі нормалізація з єврейським окупантом є злочином і зрадництвом, якому немає прощення, оскільки це означає визнання окупанта і його гегемонію над ісламськими землями. Тому Іслам вважає окупанта будь-яких ісламських земель ворогом, і, відповідно, той із мусульман, хто має відносини з ворогом і окупантом, є зрадником. Це правило не залежить від часу і місця, від бажання правителів і політиків, а також від обставин, в яких ми живемо . Істину сказав Всевишній Аллах:

لَتَجِدَنَّ أَشَدَّ النَّاسِ عَدَاوَةً لِلَّذِينَ آمَنُوا الْيَهُودَ

«Ти неодмінно знайдеш їх найлютішими ворогами віруючих іудеїв…» (5:82).

Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Ерджан Текінбаш
12 Джумада аль-уля 1444 р.х.
6 грудня 2022 р.

Головне меню