Жалюгідні правителі мусульман дозволяють невірним посягати на Іслам

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: Міністр іноземних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу заявив, що учорашній виклик посла Швеції служить протестом проти спалення Священного Корану перед будівлею посольства Туреччини в Стокгольмі. Чавушоглу додав, що посол Туреччини зустрівся з міністром іноземних справ Швеції Тобіасом Білстромом і повідомив йому про наше невдоволення рішенням швецького уряду «дозволити» демонстрантам спалити Священний Коран».

Чавушоглу пояснив, що спалення Священного Корану, ворожість до Ісламу і мусульман не відносяться до особистих свобод. Західні уряди не допускають спалення священних книг інших релігій, але коли стосується мусульман та їх святинь, то вони це одразу виправдовують свободою слова. Чавушоглу зазначив, що ані в швецькій конституції, ані в законах Європейського Союзу немає текстів, яка вказують на те, що спалення Корану підпадає під свободу слова. «Незважаючи на усі наші попередження, швецька влада дозволила спалити Коран, і це вважається злочином проти Ісламу і мусульман в усіх частинах світу», — додав Чавушоглу.

Він також вказав, що турецька діаспора Стокгольма організує акцію протесту перед будівлею посольства Туреччини. Уряд Швеції повинен вжити необхідних заходів для запобігання подібним злочинам.

Коментар: В епоху Ердогана і Чавушоглу спалюють Коран, ображають Посланця Аллаха ﷺ і Іслам, але ми чуємо від них тільки засудження і протест! Хіба це гідна відповідь на подібні дії невіруючих?! Якщо б сьогодні серед нас були такі особистості, як Сулейман аль-Кануні, Муавія ібн Абу Суфьян, Умар ібн Абдульазіз чи Хаджадж, то яка реакція була б з їх сторони?!

У часи Посланця Аллаха ﷺ єврей посягнув на честь мусульманки, і відповіддю була депортація євреїв Бану Кайнука із Медини. У часи правління аль-Мутасіма мусульманка опинилась в неволі, і у якості відповіді був завойований Аморій. В епоху Хаджаджа на мусульманських жінок нападали, а деякі із них були захоплені у полон, і у якості відповіді був завойований індійський Сінд.

Що стосується епохи сьогоднішніх правителів, то Палестина втрачена, мусульманські правителі кинулись нормалізувати відносини з євреями, а вбивство мусульман стало буденною справою. Кожен день євреї вбивають мусульман, і ніякий правитель не поворухне і пальцем; ми навіть не чуємо протесту і засудження на адресу євреїв!

Сулейман аль-Кануні відправив гінця до королю Угорщини, але той король вбив гінця. У відповідь на цю зухвалість Сулейман особисто очолив армію, завоював Белград і наніс руйнівної поразки угорському війську у відомій битві при Мохачі

Під час правління Муавії ібн Абу Суфьяна мусульманська армія осаджувала Константинополь, в битві брав участь сподвижник Посланця Аллаха ﷺ Абу Айюб аль-Ансарі, який заповідав поховати його поруч зі стінами Константинополя; такі трапилось — він був похований у найближчій точці від стіни. Коли про це дізнався візантійський імператор, він відправив послання Муавії, в якому говорилось, що імператор викопає могилу і викине тіло собакам, на що Муавія відповів: «Клянусь Аллахом, якщо ваша рука торкнеться могили, то я не залишу жодного християнина живим в мусульманських землях і не залишу жодної цілої церкви!». Потім візантійський імператор наказав своїм людям охороняти могилу, побоюючись, що хто-небудь із простолюдинів її викопає!

Ось такою повинна бути відповідь: армії мусульман повинні усмиряти ворогів, а не засуджувати і виражати протест!

Халіфат є захисником Ісламу і мусульман, але коли він був зруйнований, найбільш підлі і презренні люди напали на Іслам і мусульман. Якщо б правителі невір’я знали, що в мусульманських країнах є гідний правитель, вони б носили Священний Коран у себе над головами!

 

Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Мухаммад Салім/Палестина
1 Раджаба 1444 р.х.
23 січня 2023 р.

Головне меню