Сирія при капіталізмі — наркостолиця Близького Сходу

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: 25 грудня 2023 року Йорданія зупинила переправляння наркотиків на сирійському кордоні, а також контрабанду однієї тонни таблеток амфетаміну в фініковій пасті на кордоні з Іраком. В двох вантажівках-рефрижераторах було знайдено у сукупній кількості шість мільйонів в таблеток препарату, відомого як каптагон.

Митне управління Йорданії заявило, що це була одна із найбільших партій перехоплених наркотиків. Каптагон, прозваний «кокаїном для бідняків», у величезних кількостях виробляється в Сирії, яка за десятиріччя війни перетворилась в наркодержаву. У розпал конфлікту бойовиків забезпечували наркотиками, які містили кофеїн, щоб підвищити їх мужність. По мірі росту бідності багато сирійців почали брати участь у торгівлі наркотиками, яка приносить набагато більший прибуток, аніж законний експорт.

Коментар: В цій новині треба зазначити декілька неприємних моментів.

По-перше, був зруйнований один із найкрасивіших регіонів Близького Сходу, відомий своїми історичними і освітніми закладами. Колишня резиденція Халіфату тепер є наркостолицею Близького Сходу і Північної Африки — це катастрофа, яку негайно треба виправити.

По-друге, інфраструктура в Сирії зруйнована до такої міри, що робочих місць для людей практично немає. Заборонена діяльність стала більш фінансово вигідною, анід інші роботи.

По-третє, наркотики, використовуються для надання «мужності» бійцям, які не слідують шляху свого Господа. Справжня мужність мусульман — це їх віра, і ми повинні завжди пам’ятати, що перемога досягається тільки лише за допомогою Всевишнього Аллаха.

Молодь Умми труїться наркотиками, наше майбутнє стає схожим на життя невірних. Ми гостро потребуємо Халіфату, який раз і назавжди покінчить з наркотиками. За повідомленнями «BBC», уряди перерахованих вище країн погрузли у корупції, вони беруть співучасть в контрабанді наркотиків та інших заборонених товарів.

Ми закликаємо Умму невідкладно відповісти на заклик її Господа, ми закликаємо до негайному встановленню Халіфату! Всевишній Аллах сказав:

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اسْتَجِيبُوا لِلَّهِ وَلِلرَّسُولِ إِذَا دَعَاكُمْ لِمَا يُحْيِيكُمْ

«О, т, які увірували! Відповідайте Аллаху і Посланцю, коли він закликає вас до того, що дарує вам життя» (8:24).

 

Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Умрана Мухаммад
Член інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
26 Джумада ас-сані 1444 р.х.
19 січня 2023 р.

Головне меню