Хусіти — вороги Британії, але союзники Америки

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: В суботу 21 січня щоденна газета «Аль-Таура»,що видається в Сані, опублікувала статтю під назвою: «Великобританія підтримує найманців в Ємені. Істерія грозить підірвати позитивні консультації».

В статті говориться: «Британський посол підтвердив, що Великобританія підтримує найманців в Адені: «Об’єднане Королівство економічно підтримує уряд Ємену, щоб вирішити наслідки атак хусітів. Ми працюємо разом з братськими послами, щоб допомогти уряду Ємену уникнути економічних наслідків і рухатися уперед».

Коментар: Британія вороже налаштована по відношенню до хусітів з першого дня їх появи в Сааді. ЇЇ гнів підсилився, коли хусіти при американській підтримці через спецпосланця ООН Джамала Беномара вступили в Сану. Британії нічого не залишається, окрім як відкрито виступати проти зі своїми агентами в уряді Адена, починаючи з Абд-Раббо Мансура Хаді і до Рашада аль-Алімі. Агнети, які залишились в Сані, досі турбують хусітів. Лють Британії підсилилась, коли тегеранським режимом був страчений Аліреза Акбарі, заступник міністра оборони Ірану, маючий британське громадянство.

Це не перший і не останній раз, коли Британія демонструє, що Ємен знаходиться під її контролем з 1967 року, за винятком невеликих періодів, коли Сана вирвалась з-під її контролю в руки Америки. Невіруючі борються за цей регіон, і вони не можуть допустити, щоб політична ініціатива перейшла в руки мусульман, як це було перед Першою світовою війною.

Хусіти побоюються, що уряд Адена спричинить негативний вплив проти них в Сані, що негативно позначиться на їх обіцянках народу Ємену про економічне процвітання! Вони також побоюються дестабілізації статусу своїх переговорів з режимом Ер-Ріяда, який очолив «Бурю рішучості» для того, щоб утвердити владу хусітів в Сані, а не вигнати їх! Хусіти в уникнення демонстрацій в Сані підготовлюють громадську думку до очікуваному росту цін в результаті підвищення урядом Адена митного податку з 500 до 750 єменських реалів.

Ємен і решта мусульманських країн залишаться в такому положенні, одні агенти будуть змінювати інших, і тільки лише Праведний Халіфат зупинить це і прожене колонізаторів з наших земель.

 

Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Шафік Хаміс/Ємен
2 Раджаба 1444 р.х.
24 січня 2023 р.

Головне меню