Як поширить Іслам той, хто не запроваджує його в життя?!

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: Єгипетське інтернет-видання «Masrawy» 3 лютого 2023 повідомило: «Міністр вакуфів заявив, що міжнародний конкурс по читанню Корану в Єгипті несе найчудовіше значення терпимості полегшення і істинного розуміння релігії усьому світу з найвидатнішими читцями і благословенною молоддю. О, Аллах, даруй нам успіх і прийми це від нас».

Коментар: О,міністр вакуфів! Ваша заява суперечить Ісламу, Ви втратили правильне сприйняття Ісламу, його заклику і методу поширення, оскільки є частиною капіталістичної системи, яку нав’язав колоніальний Захід . Ви перейшли із стадії спотворення ісламських понять до спроби сформулювати їх так, щоб вони служили Заходу і зміцнювали його гегемонію над нашою країною, ресурсами і багатством, а також гарантували збереження законів невірних на десятиріччя уперед. Ваш президент назвав це «Реформою релігійного дискурсу».

Міністр говорить, що міжнародний конкурс розкриває такі поняття,як терпимість і полегшення; хіба ми не повинні черпати знання про це із Ісламу?! Як може поширити Іслам той, хто не запроваджує його в життя?! Хіба невіглас здатен навчити грамоті?!

Коли Рібі ібн Амір (р.а.) увійшов до Рустаму, командуючому перськими військами, Рустам спитав: «Що привело вас сюди?». Рібі відповів: «Аллах привів нас сюди. Він послав нас, щоб ми вивели тих, кого Він бажає, із поклоніння собі подібним до поклонінню Аллаху, із тісняви цього світу до простору цього і Наступного життя, із пригноблення вірувань до справедливості Ісламу». Ця історія розкриває Іслам, його послання і метод поширення світу, щоб вивести людей із пітьми несправедливості вигаданих систем до світлу Ісламу і поклонінню Всевишньому Аллаху.

Таким є Ваше послання, о, міністр вакуфів? Або ж Ви усе ж таки є частиною режиму, який очолив боротьбу проти Ісламу, його системи, законів і держави?!

О, міністр! Знайте, що Ви несете відповідальність перед Аллахом за те, що є частиною режиму, який об’явив війну Аллаху, Його Посланцю ﷺ і Шаріату! Приготуйте свою відповідь і знайте, що гроші і статус не принесуть Вам користі. У збитку той, хто продав свою релігію за мирське життя, але в більшому збитку той, хто продав її за мирське життя свого хазяїна. Коли Ви встанете перед Аллахом, не допоможе Вам той, кому Ви служили, так покваптесь! Покайтесь перед Аллахом, поки не пізно, і зречіться від режиму і його злочинів проти Умми. Нехай Ваша блага справа перекриє колишні упущення. Закличте народ до Ісламу і його запровадженню належним чином, як цього бажає Всевишній Аллах, — закличте до Праведному Халіфату. Таким є Ваш завіт зі Всевишнім Аллахом.

وَإِذْ أَخَذَ اللَّهُ مِيثَاقَ الَّذِينَ أُوتُوا الْكِتَابَ لَتُبَيِّنُنَّهُ لِلنَّاسِ وَلَا تَكْتُمُونَهُ فَنَبَذُوهُ وَرَاءَ ظُهُورِهِمْ وَاشْتَرَوْا بِهِ ثَمَناً قَلِيلاً فَبِئْسَ مَا يَشْتَرُونَ

«Ось Аллах взяв завіт з тих, кому було даровано Писання: «Ви обов’язково будете роз’яснювати його людям і не будете приховувати його». Але вони кинули його за спини і продали його за жалюгідну ціну . Яким ж огидним є те, що вони набувають!» (3:187).

 

Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Саід Фадль
Член інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір/Єгипет
16 Раджаба 1444 р.х.
7 лютого 2023 р.

Головне меню