Махрам — милість Ісламу для жінок

Тіло Лори виявив її брат на першому поверсі квартири цієї будівлі

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: В Британії жінка, яка страждала на психічний розлад, була знайдена мертвою через три роки в своїй власній квартирі. Останнє, що вона записала в своєму щоденнику: «Мені потрібна допомога».

Тіло лежало недоторканим три з половиною роки, і за цей період не було вжито ніяких дій, що дізнатись про її стан. Її грошова допомога по інвалідності була зупинена, а подача газу відключена. Вона не відповідала на листи, телефонні дзвінки, повідомлення і не відкривала двері («BBC» від 28.01.2023).

Коментар: Одна із причин нападок невіруючих на мусульман полягає в тому, що згідно законам Ісламу, кожна жінка знаходиться під опікою чоловіка. Невіруючі вважають це пригнобленням. Насправді ж те, що жінка в Ісламі знаходиться під опікою свого батька, брата, дядьки та інших родичів чоловічної статі, є великою милістю,оскільки жінка не відчуває себе одинокою і не залишається одна зі своїми проблемами. Будь вона здорова, хвора або має якість проблеми, чоловік повинен піклуватись про неї. Мільйони жінок були позбавлені цієї милості з причини західних ідей, таких як рівність і фемінізм . Ось чому багато жінок на Заході живуть на вулицях чи кинуті у будинки для людей похилого віку, де ставлення до них залишає бажати кращого. Нерідкі випадки, коли жінки, які мають проблеми зі здоров’ям, залишаються без допомоги, і навіть не знаходиться тих, хто б поцікавився їх самопочуттям.

Хвала Аллаху за таку милість, як Іслам, тільки він захистить людство від вигаданих систем, які багато обіцяють і мало роблять.

مَنْ يَهْدِ اللَّهُ فَهُوَ الْمُهْتَدِي وَمَنْ يُضْلِلْ فَأُولَٰئِكَ هُمُ الْخَاسِرُونَ

«Кого Аллах наставляє на прямий шлях, той іде ним. А кого Аллах вводить в оману, ті стають такими, що зазнали збитку» (7:178).

 

Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Умрана Мухаммад
Член інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
13 Раджаба 1444 р.х.
4 лютого 2023 р.

Головне меню