ООН секуляризує мусульман у межах просунення ідеї ЛГБТ

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: Організація Об’єднаних націй об’явила про плани опублікувати у червні звіт про «припускаємі протиріччя» меж «правом на свободу релігій чи переконань» і «правом сексуальної орієнтації і гендерної ідентичності».

Звіт скерований на те, щоб підштовхнути світових лідерів до «повному дотриманню» прав людини, щоб захистити ЛГБТ меншості в релігійних общинах, повідомляє «The Daily Caller».

Коментар: Тиск по визнанню прав ЛГБТ швидко поширюється по усьому світу. На відміну від визвольних рухів кінця XX сторіччя, які виступали за визнання прав лесбіянок і геїв, сьогодні ж права ЛГБТ і особливо ідея трансгендеризму мають інший рівень. Перші рухи мали підхід «знизу вверх», у той час, як останні рухи використовують підхід «зверху вниз». Західні країни просувають і пропагують ідею ЛГБТ та їх визнання у суспільстві і захист прав.

Захід використовує ООН у якості інструменту для просунення ідеї ЛГБТ за межі своїх держав з метою систематичного поширення по усьому світу. Особлива увага приділяється «релігійним общинам», які відомі своїми традиційними поглядами. На Заході релігійні общини, які відстоюють традиційне розуміння моралі, були схильні впливу ліберального світогляду, який є основою західних країн і формує суспільство, встановлюючи стандарти і цінності . Незважаючи на те, що деякі релігії на Заході виступають проти ідеї ЛГБТ, вони використовують принцип свободи ліберальної думки у якості критерію при розгляді даного питання. Таким образом, їх уявлення про ЛГБТ було розмито і сформовано ліберальною думкою. Звідси слідує, що стріли Заходу скеровані саме на мусульманський світ через нашу прихильність Ісламу і ясної позиції по відношенню до ЛГБТ.

Незважаючи на те, що секуляризм і ліберальна думка були запроваджені в усіх прошарки суспільства мусульман, деякі області, пов’язані з регулюванням відносин між чоловіком і жінкою, залишились відносно незачепленими. Саме тому питання, які стосуються честі, шлюбу, розлучення, обов’язку і відповідальності чоловіків і жінок, досі ґрунтуються у цілому на постановах Ісламу.

В своїх спробах остаточно усунути ісламські переконання у суспільстві ООН навмисно робить упор на свободи і «Міжнародне право в області прав людини». При цьому ООН підкреслює нібито ці ідеї є універсальними для усього людства . Проте слід врахувати, що свободи і «міжнародне право» виникли як продукт світської ліберальної думки, і, отож, концепція добра і зла, моралі і поведінки, прав людини і т.д. не можуть бути універсальними через неспроможність світської ідеології.

У звіті ООН акцентується увага на «праві на свободу віросповідання чи переконань» і «праві на свободу сексуальної орієнтації і гендерної ідентичності». Цей звіт прагне визначити кордони для певного типу мислення і пошуку рішень, заснованих на світській ідеології. Проте мусульмани повинні розуміти рівень задуму і протистояти не тільки ідеї ЛГБТ, але й світській ліберальній думці, із якої виходять усі порочні ідеї.

 

Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Окай Пала
Представник Хізб ут-Тахрір в Нідерландах
7 Шабана 1444 р.х.
27 лютого 2023 р.

Головне меню