Землетрус триває

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: Число загиблих при землетрусі в Туреччині і Сирії зросло до 46 тисяч. Тим часом Організація Об’єднаних Націй звернулась з закликом зібрати засоби для підтримання зусиль уряду Туреччини у боротьбі з наслідками стихійного лиха.

А в минулий четвер ООН звернулась з закликом зібрати один мільярд доларів, щоб допомогти більше аніж 5 мільйонам людей, які постраждали від землетрусу в Туреччині («Аль-Джазіра»).

Коментар: Землетрус один, жертви одні, збиток один, але трапився він в двох країнах. Першій допомогли більше 90 країн, другу, яка знаходиться у декількох метрах від першої, залишили без допомоги. Така практика міжнародних організацій виражає подвійні стандарти, і що іще гірше, вони не тільки відмовляють в допомозі, так іще і забороняють її іншим, що викликало різку критику з боку організації громадянської оборони («Білі каски») у звільнених районах. У зв’язку з відсутністю реагування на землетрус заступник директора організації Мунір аль-Мустафа заявив: «Організація Об’єднаних Націй іще не справилась з болем сирійців внаслідок руйнівного землетрусу . Бездіяльність ООН ганебна, організація не керується нейтралітетом і гуманними цінностями».

На жаль, ми бачимо, як крупні держави використовують кризи, якими б вони не були, як тиск на країни, щоб вони уступили і прийняли реальність, яку їм нав’язують.

Ісламську Умму спікало велике потрясіння, коли вона втратила свою державу і халіфа, який піклувався про своїх підданих і запроваджував над ними Книгу Аллаха і Сунну Його Посланця ﷺ. З відсутністю халіфа зникла істина, вороги взяли владу над Уммою, за допомогою правителів-зрадників вони грабують і принижують її. Сьогодні ми стикаємось з наслідками цього потрясіння, наше життя стало утиснутим.

Невіруючі у спробі покінчити з сирійською революцією зруйнували набагато більше, аніж принесло стихійне лихо. Вони дозволяють собі пригноблювати і вбивати мусульман по усьому світу, і цих жертв набагато більше, аніж від наслідків землетрусу. Усе це з причини відсутності держави, яка стояла би на захисті мусульман.

Немає у нас іншого вибору,окрім як покласти край наслідкам першого землетрусу, який привів до розвалу Ісламської Держави. Ми повинні кинути усі свої зусилля, щоб повернути цю державу, через відсутність якої нас спіткали приниження. Те, без чого неможливо досягти обов’язкового, саме стає обов’язковим, тому кожен мусульманин повинен зробити своєю головною турботою відновлення ісламського правління і повернення влади у руки Умми. Це єдина допомога,яка приведе нас до довольству Всевишнього Аллаха, відновить права Умми і притягне до відповідальності правителів за їх злочини. Наш обов’язок сьогодні — відкинути усі проекти невіруючих держав і вести діяльність по відновленню ісламського образу життя, і тоді Умма займе своє гідне положення, справедливість у світі восторжествує, а люди будуть натовпами вступати у релігію Аллаха.

О, мусульмани, ми будемо відповідати за те, що могли зробити, але не зробили. Ми повинні використати свої сили і знання, щоб допомогти у встановленні держави Халіфат, який був обіцяний Всевишнім Аллахом.

لَا يُكَلِّفُ اللَّهُ نَفْساً إِلَّا مَا آتَاهَا سَيَجْعَلُ اللَّهُ بَعْدَ عُسْرٍ يُسْراً

«Аллах не покладає на людину понад того, що Він дарував їй. Після тяготи Аллах створює полегшення» (65:7).

 

Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Набіль Абдулькарім
1 Шабана 1444 р.х.
21 лютого 2023 р.

Головне меню