Хіба Іслам — це релігія поміркованості?!

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: «Аль-Джазіра» просуває так званий «поміркований Іслам».

Коментар: Західні агенти в своїй прихильності колонізації Заходу проводять в мусульманських країнах політику жорсткої і м’якої сили.

Що стосується «жорсткої сили», то вона представлена тиранією, несправедливістю, пригнобленням, вбивствами, тортурами і т.д. «Арабська весна» була природним наслідком такої політики. Що стосується «м’якої», то вона виражається у поширенні та званих «поміркованих цінностей», або, якщо можна так сказати, «ісламізації західної системи».

Поміркованість — це новий термін, якого не знала Умма до панування над нею капіталізму, в основі якого лежить ідея компромісу. Але потім серед мусульман поширились подібні ідеї і були спроби перетворити «поміркованість» на частину Ісламського Шаріату. Деякі із мусульман почали виводити шаріатські рішення, ґрунтуючись на ідеї компромісу, щоб досягти «середини». Вони не звертали уваги на ісламське право і далеко відійшли від методу виведення законів. Вони намагались пристосувати Іслам до законів, які не мають до нього ніякого відношення. Наприклад, були заклики до компромісу між секуляризмом і Халіфатом, що призвело до появи ісламського цивілізаційного проекту, який заснований на ідеї громадянських свобод і демократичних цінностей і обмежений національними рамками, незважаючи на те, що Іслам не визнає колоніальних кордонів.

Ісламська Умма відкинула «жорстку силу», але «м’яка» більш небезпечна, аніж перша, і, на жаль, багато мусульман обмануті нею через відсутність політичної свідомості. Ця політика підтримується сильними західними організаціями і інститутами, на чолі яких стоїть організація «RAND». Вони володіють мільярдами доларів, вченими, проповідниками, ЗМІ і займаються розробкою навчальних програм. Катар і його ЗМІ,такі як «Аль-Джазіра», є одними із головних прибічників цієї політики.

Коли ж ми прокинемось від сплячки і зрозуміємо, що будь-які спроби узгодити істину і брехню приречені на невдачу, і до того ж, такому підходу немає місця в нашій релігії?! Ми не потребуємо нових винаходів, рішення — у нас в руках, і наш благородний Посланець ﷺ сказав про це в одному реченні:

إِنِّي قَدْ تَرَكْتُ فِيكُمْ شَيْئَيْنِ لَنْ تَضِلُّوا بَعْدَهُمَا: كِتَابَ اللَّهِ وَسُنَّتِي

«Я залишив вам дві речі, тримаючись за які, ви не зіб’єтесь з прямого шляху: Книгу Аллаха і мою Сунну».

Всевишній Аллах сказав:

وَأَنِ احْكُم بَيْنَهُم بِمَا أَنزَلَ اللّهُ وَلاَ تَتَّبِعْ أَهْوَاءهُمْ وَاحْذَرْهُمْ أَن يَفْتِنُوكَ عَن بَعْضِ مَا أَنزَلَ اللّهُ إِلَيْكَ فَإِن تَوَلَّوْاْ فَاعْلَمْ أَنَّمَا يُرِيدُ اللّهُ أَن يُصِيبَهُم بِبَعْضِ ذُنُوبِهِمْ وَإِنَّ كَثِيرًا مِّنَ النَّاسِ لَفَاسِقُونَ

«Суди між ними згідно тому, що ниспослав Аллах, не потурай їх бажанням і стережись їх, щоб вони не відвернули тебе від частини того, що ниспослав тобі Аллах. Якщо ж вони відвернуться, то знай, що Аллах бажає покарати їх за деякі із їх гріхів. Воістину, багато людей є нечестивцями» (5:49).

 

Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Умар Мухаммад
6 Шабана 1444 р.х.
26 лютого 2023 р.

Головне меню