Материнство в Ємені під загрозою

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: 21 лютого 2023 року щоденна єменська урядова газета «Аль-Таура», яка видається в Сані, опублікувала статтю під заголовком «Відкриття Центру безпечного материнства в провінції Амран».

В статті говориться: «Голова місцевої ради в провінції Амран Саліх Зімам аль-Махлюс і голова Управління громадської охорони здоров’я і народонаселення Мухаммад Муджахид аль-Хусі відкрили Центр безпечного материнства спільно з єменським Червоним Півмісяцем при підтримці Червоного Хреста. На відкритті також був присутнім заступник директора Червоного Півмісяця Алі аль-Азаб і директора медичного центру Самія Хакім, які розповіли про послуги і лікування, надаваємих центром, який включає в себе «відділ педіатрії, терапію, догляд за вагітними і, щеплення і харчування».

Коментар: Ми жалкуємо, що усі наші чиновники, починаючи з голови Політичної ради, який 14 лютого взяв участь у Всесвітньому дні радіо, до голови Управління громадського здоров’я і народонаселення, свідомо чи ні, беруть участь в усіх політичних діях, які завдають нам шкоду. Міжнародні організації, такі як ООН, ВОЗ, ЮНЕСКО, ЮНІСЕФ та до них подібні, нав’язують нам образ життя. Програма врегулювання народжуваності була розроблена Всесвітньою організацією охорони здоров’я (ВОЗ) для зниження народжуваності в Ємені з коефіцієнту 6,7 до 2,2 дитини на жінку. В мусульманських країнах народжуваність досягає 12 дітей на одну жінку, у той час, як Захід (Європа, Америка, Австралія, Канада) страждає під лякаючого спаду населення через низьку здатність народжувати їх жінок; в деяких країнах коефіцієнт складає 1,1 дитини на жінку. Така низька народжуваність викликана тим,що вони спотворили правильний погляд на інстинкт продовження роду і обмежили його насолодою, а також потрапили під вплив теорії Мальтуса. Більш детально про це можна дізнатись у книзі Патрика Дж. Бьюкенена «Смерть Заходу».

Населення є одним із чинників сили держави, саме тому Америка з населенням в 300 мільйонів побоюється Китаю, чиє населення перевищило мільярд, і звертає увагу на Індію, яка конкурує з Китаєм. Так як ми можемо погодитись з обмеженням населення в Ємені?!

Посланець Аллаха ﷺ сказав:

تَنَاكَحُوا تَكَاثَرُوا فَإِنِّي أُبَاهِي بِكُمُ الْأُمَمَ

«Одружуйтесь на багато народжуючих жінках, воістину, я буду пишатись вашою чисельністю перед іншими общинами!».

З урахуванням багатства наших країн і з правителем, який буде піклуватись про свій народ, жодна матір не стикнеться з проблемою забезпечення. Всевишній Аллах сказав:

نَّحْنُ نَرْزُقُهُمْ وَإِيَّاكُمْ

«Ми забезпечуємо прожитком їх разом з вами» (17:31).

О, народ Ємену! Стережіться брудних програм Всесвітньої організації охорони здоров’я. Скеруйте свою силу на то, щоб встановити Ісламську Державу, правитель якої проявить належну турботу про своє населення! Посланець Аллаха ﷺ сказав:

ثُمَّ تَكُونُ خِلَافَةً عَلَى مِنْهَاجِ النُّبُوَّةِ

«Потім буде Халіфат, правління в якому буде здійснюватись за методом пророцтва».

 

Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Шафік Хаміс, Ємен
4 Шабана 1444 р.х.
24 лютого 2023 р.

Головне меню