Прийняття єврейської команди означає визнання окупації

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: Молодіжний чемпіонат світу по футболу 2023 року пройде в Індонезії з 20 травня по 11 червня 2023 року. Заступник міністра по справам молоді і спорту Радін Ісананта 8 березня заявив: «Рішення знаходиться в руках Міжнародної футбольної федерації, і уряд не втручається в рішення ФІФА».

Серед команд, які візьмуть участь в чемпіонаті світу, є команда із «Ізраїля». Губернатор Північної Суматри Еді Рахмаяді, який також є колишнім президентом Індонезійської футбольної асоціації, сказав, що кожен повинен вміти розрізняти спорт і політику. 16 березня він сказав: «Насправді, спорт — це спорт, а політика — це політика». Представник Федерації футболу Індонезії Ерік Тохір 18 березня заявив: «Індонезійська футбольна асоціація зосереджена на організації чемпіонату і підготовці команди, політика — це не наша сфера, це справа уряду».

Виконуючий обов’язки міністра молоді і спорту Індонезії Мухаджир Еффенді закликав не зв’язувати це питання з релігією. За його словами, приїзд збірної «Ізраїля» в Індонезію відбувається «чисто зі спортивних міркувань», де ця збірна візьме участь в молодіжному (до 20 років) чемпіонаті світу по футболу. Він також додав: «Ми повинні пояснити громадськості, що спорт повинен залишатись нейтральним в своїй основі, тобто не повинно бути ніякої дискримінації і кваліфікації, якщо тільки футбольна асоціація не прийняла дане рішення».

Голова Ради вчених Індонезії Сударнато Абдульхакім заявив: «Усі ісламські організації виразили свій протест прибуттю «ізраїльської команди».

Коментар: Заяви про те, що спорт не має нічого спільного з політикою і релігією, показує, що в його основі лежить секуляризм, який відокремив релігію від життя, включаючи політику і державу. Що стосується Ісламу, то він визначив, що політика — це турбота про справи Умми згідно з Ісламським Шаріатом. Тому, якщо футбол зачіпає проблеми мусульман, то він зачіпає і політику. Дана ситуація свідчить, що деякі не пам’ятають — або роблять вигляд, що забули — свою історію. Усім відомо, що в 1962 році у зв’язку з проведенням літніх Азіатських ігор в Джакарті міністр іноземних справ Індонезії Субандріо не дозволив єврейській і тайванській командам відвідати ігри. Тоді він сказав, що спорт — це не тільки спорт, що також необхідно враховувати політичні питання. З іншого боку, єврейське утворення показує, що спорт є частиною його політики. Наприклад, у грудні 2022 року окупаційні сили вбили Ахмада Дарагме, молоду зірку палестинського футболу. Якщо б спорт був дійсно нейтральним, то цього б не трапилось.

Заява про те, що рішення дозволити або заборонити в’їзд єврейській команді знаходиться в руках ФІФА, а не в руках уряду, показує, що такі спортивні організації, як ФІФА, є політичним інструментом. В преамбулі конституції Індонезії від 1945 року підкреслюється, що Індонезія є антиколоніальною країною, і це означає, що уряд Індонезії повинен боротись проти колонізації, а реальність вказує нам, що євреї окупували Палестину. Якщо правила ФІФА важливіше державної конституції, то гасло «Конституція повинна дотримуватись» не варта і гроша.

З іншого боку, таке ставлення свідчить про терплячість до колоніалізму. На наших очах відбувається окупація євреями Благословенної землі. Всевишній Аллах сказав:

وَلَنْ يَجْعَلَ اللَّهُ لِلْكَافِرِينَ عَلَى الْمُؤْمِنِينَ سَبِيلاً

«Аллах не відкриє невіруючим шляху проти віруючих» (4:141).

Єврейська команда по футболу є офіційним представником єврейського утворення, її прийняття означає визнання окупації Палестини, що заборонено Шаріатом. Це злочин проти мусульман Індонезії і усіх мусульман у цілому.

 

Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Мухаммад Рахма Курнія, Індонезія
1 Рамадана 1444 р.х.
23 березня 2023 р.

Головне меню