Абсурдна війна і дешева кров!

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: Іран і Саудівська Аравія домовились відновити відносини між собою.

Коментар: Мусульмани Ємену вже давно воюють з причини брехливої ворожнечі між шиїтами і сунітами. Саудівська Аравія завжди заявляла, що війна в Ємені ведеться для захисту своїх південних кордонів від хусітів, агентів Ірану, для захисту своїх земель від іранських нападів і що Іран завжди був найлютішим ворогом і джерелом хвилювання для країн Перської затоки. Що змінилось сьогодні, чому між двома «ворогами» налагодились відносини?!

Що здійснить народ Ємену з колишнім сектантським дискурсом, чи продовжить він воювати чи продасть кров загиблих і так само піде на угоди?!

О, народ Ємену! Хізб ут-Тахрір попереджає вас, що війна між мусульманами заборонена, вбивця і вбитий — обидва вони у Вогні. Цей конфлікт — це політична війна за вплив, багатство і служіння колоніалізму. Америка і Британія є головними гравцями конфлікту, саме вони стоять за рішенням війни і миру між конфліктуючими сторонами.

Ми побачили, як це рішення вплинуло на конфліктуючі сторони в Ємені, ми побачили, як Перехідна рада благословила угоду про нормалізацію між Іраном і Саудівською Аравією. Ми побачили, як хусіти — іранська рука в Ємені — вказали на важливість відновлення відносин між двома країнами регіону. Ми ясно побачили, наскільки протиборчі сторони в Ємені залежать від своїх хазяїв і як учорашній ворог стає другом!

О, народ Ємену! Ваша кров проливається вдень і вночі не по праву! Знайте, що кров мусульманина дорожче перед Аллахом,аніж руйнування Кааби! Побійтесь Аллаха! Відмовтесь від підкорення конфліктуючим сторонам! Підготуйте своє майно і душі на шляху Аллаха під затишком Праведного Халіфату проти невірних колонізаторів — проти справжніх ваших ворогів!

يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اسْتَجِيبُوا لِلَّهِ وَلِلرَّسُولِ إِذَا دَعَاكُمْ لِمَا يُحْيِيكُمْ وَاعْلَمُوا أَنَّ اللَّهَ يَحُولُ بَيْنَ الْمَرْءِ وَقَلْبِهِ وَأَنَّهُ إِلَيْهِ تُحْشَرُونَ

«О, ті, які увірували! Відповідайте Аллаху і Посланцю, коли він закликає вас до того, що дарує вам життя. Знайте, що Аллах — між людиною і її серцем (може завадити людині добитись того, що вона бажає), і що ви будете зібрані до Нього» (8:24).

 

Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Умар Абдуллах, Ємен
24 Шабана 1444 р.х.
16 березня 2023 р.

Головне меню