Чи вдасться саудівському режиму здійснити плани Америки в Південному Ємені?

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: 3 квітня 2023 року єменська щоденна газета «Аль-Таура», опублікувала статтю під назвою: «Саудівська Аравія підриває кампанію ОАЕ, щоб взяти під контроль над провінцією Абьян».

В статті говориться: «Відносини загострились між силами, з одного боку підтримувані ОАЕ, з іншого боку Саудівською Аравією, відбулись зіткнення в районі Мудія провінції Абьян. Згідно повідомленням, отриманим із району Мудія, проеміратські сили піддались озброєному нападу в суботу в селі Аль-Бакар. Повідомляється про декількох загиблих і поранених. Напад трапився наступного дня після того, як проеміратські сили були зупинені і роззброєні невідомими силами в центрі Мудія».

Коментар: Повторюються випадки зіткнень між силами однієї країни, де гинуть її жителі. Ці зіткнення розкривають реальність конфлікту, за яким стоять регіональні сили — Ер-Ріяд і Абу-Дабі. В свою чергу, за їх спинами відбувається боротьба за Ємен між новим (США) і старим (Британія) колонізатором.

Саудівська Аравія скористалась Ер-Ріядською угодою, підписаною 5 листопада 2019 року, реалізація якої була призупинена з дня її підписання і по сей день з боку решток британського колоніалізму в Ємені. Ер-Ріяд, замінивши лояльних Британії воєначальників, прагне реалізувати плани нового колонізатора — Америки.

Саудівська Аравія відкрито добивається усунення Перехідної ради, яка скористалась вбивством Абу аль-Ямама 5 серпня 2019 року і об’явила про свою появу при підтримці ОАЕ (Британії). Раніше Перехідна рада усунула з політичної арени Південного Ємену крило Баума, підтримуваного Америкою.

Сьогодні Ер-Ріяд активізує свої операції в південних районах Ємену, таких як Хадрамаут, Ель-Махра, Абьян і Аден. Проте простий народ помилково думає, що ці дії на користь Ер-Ріяда, у той час як насправді усі ці операції націлені на надання послуг своїй хазяйці — Америці. Ер-Ріяд просто не здатен просувати свої власні інтереси, а швидше служить американській політиці, яка протистоїть планам Британії в регіоні.

Скільки іще буде тривати кривавий конфлікт в Ємені, розв’язаний іноземними державами заради досягнення своїх інтересів? Хіба не досить загибелі десятків тисяч єменців, які стали його жертвами?! Чи не час народу Ємену схаменутись, зупинити братовбивчу війну і надати допомогу у встановленні Праведного Халіфату?! Посланець Аллаха ﷺ сказав:

ثُمَّ تَكُونُ خِلَافَةً عَلَى مِنْهَاجِ النُّبُوَّةِ

«Потім буде Халіфат, правління в якому буде здійснюватись за методом пророцтва».

 

Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Шафік Хаміс, Ємен
14 Рамадана 1444 р.х.
5 квітня 2023 р.

Головне меню