Новий соціальний діалог під егідою ООН: кому це вигідно?

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: Туніський союз промисловості, торгівлі і ремесел «UTICA» заявив, що підтримка соціального діалогу на регіональному і галузевому рівнях з урядом і Туніським союзом праці є основою нового проекту, який буде спонсорований ООН в Тунісі починаючи з другого півріччя 2023 року.

Президент Туніського союзу промисловості, торгівлі і ремесел Самір Маджуль в четвер 6 квітня 2023 року прийняв директора Міжнародної організації праці (МОП) країн арабського Магрібу Ранії Біхазі, щоб обговорити цей крок. В ході зустрічі були обговорені процеси реалізації проектів і програм під керівництвом МОП в Тунісі спільно з урядом і соціальними партнерами в сферах соціального діалогу, працевлаштування, створення проектів, соціального охоплення, міграції і проектів регіонального розвитку. («Mosaïque FM»).

Коментар: В останній час недивно чути подібні новини. Це відображає масштаб втручання у внутрішні справи Тунісу, і справа дійшла до того, що заяви іноземних політиків в нашій країні стали більш важливими, ані заяви уряду і його міністрів.

Після загострення ситуації і занурення людей в лабіринти пошуку основних потреб і боротьби з високими цінами, а потім надання міжнародного статусу фінансово-економічній кризі, в країні трапилось так, що кожен лідер колоніальних країн почав давати поради по вирішенню криз, більше того, поради почали роздавати ті, хто знаходився в сфері впливу колонізатора. Потім відбулась пропозиція ООН втрутитись і спонсорувати соціальний діалог в Тунісі; в даний час узгодження з зацікавленими сторонами ведеться повним ходом в рамках теорії «доктрина шоку», де капіталізм використовує кризи і катастрофи для досягнення своїх інтересів. Невже володіючі розумом забули, що Організація Об’єднаних Націй є ніщо інше, як інструмент несправедливості і злочинності проти пригноблених народів? Чи розумно шукати прохолоду під палючим сонцем?!

Поки президент продовжує одурманювати населення своїми заявами про відмову від іноземного втручання, саме ці заяви є завісою для прикриття іноземного втручання та їх директив. Подібні недоправителі здатні тільки прийняти і перепродати народу це втручання як рецепт лікування для країни і народу від хвороб попереднього десятиріччя. В цьому їм допомагають так звані «експерти», які дивляться на економіку з точки зору вимог лібералізму, який з’явився в мусульманських країнах тільки як частина програм структурних реформ. Міжнародний валютний фонд є одним із найогидніших інструментів лібералізму.

Своїми гучними заявами президент приховує кризу та її реальні причини, відволікаючи людей на другорядні і вигадані проблеми. Головна причина кризи — це запровадження капіталістичної системи і відсутність ісламської системи правління. Президент та його оточення погрузли в поширенні брехні про неспроможність політичного Ісламу.

Єдиний шлях порятунку від похмурого шляху капіталізму — це повернення до світлу Ісламу, до його справедливих і божественних законів, з запровадженням яких будуть задоволені мешканці небес і землі. Що стосується інших рішень і пропозицій крім Ісламу, то усі вони віддаляють народ Тунісу від порятунку. Всевишній Аллах сказав:

يَعِدُهُمْ وَيُمَنِّيهِمْ وَمَا يَعِدُهُمُ الشَّيْطَانُ إِلاَّ غُرُوراً

«Він дає їм обіцянки і збуджує в них надії. Але диявол не обіцяє їм нічого, окрім спокуси» (4:120).

Усі ці рішення топлять країну і народ в болоті капіталізму, вигоду від них отримують лише колонізатори, які штовхають своїх маріонеток до того щоб вони вдень і вночі приховували недоліки порочної капіталістичної системи.

 

Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Вісам аль-Атраш/Туніс
18 Рамадана 1444 р.х.
9 квітня 2023 р.

Головне меню