Свобода слова на Заході не абсолютна!

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: Уряд Данії запропонував заборонити спалення Священного Корану в громадських місцях після того, як низка підпалів викликала бурю обурення в мусульманських країнах. Міністр юстицій Петер Хоммельгаард заявив, що такі акти завдають шкоду Данії і загрожують безпеці датчан.

Міністр пояснив, що пропонуєма зміна в законі не скерована проти усних і письмових висловлювань чи сатиричних малюнків. Він також підкреслив, що спалення релігійних текстів служить тільки розпаленню розбіжностей і ненависті.

Данія і Швеція неохоче реагують на акти спалення через свої ліберальні закони про свободу слова.

Очікується, що заборона буде додана до розділу кримінального кодексу, яка забороняє громадське ображання іноземної держави, її прапора або будь-якого іншого символу (BBC).

Коментар: Секуляристи часто посилаються на «свободу слова» як на благородну якість, яка підтверджує перевагу Заходу. Вони люблять вживати порожні фрази, як, наприклад: «Я не згоден з думкою того-то, але я буду захищати його право на свободу слова». Насправді, «свобода слова» повністю залежить від інтересів і порядку денного.

Але, у той же час, ніхто не буде захищати право на «свободу слова» за антиєврейські коментарі. Захід соромиться свого минулого, тому він особливо чутливий до будь-якої критики на адресу єврейського народу. Західні уряди підтримують окупацію Палестини «Ізраїлем», тому будь-яка критика єврейського утворення розглядається ними як антисемітизм і знаходиться поза законом.

Розпалювання ненависті, яке скероване проти мусульман, виправдовується «свободою слова», у той час як в багатьох країнах будь-які висловлювання, які підривають цінності народу, заборонені. Навіть в світських країнах завжди існує набор цінностей, які не потерплять ані критики, ані глузування.

На думку Данії, Коран не повинен спалюватись, але, у той же час, глузувати над мусульманами і навіть пророками — це цінність, яку необхідно захищати … Вражаюче лицемірство.

Люди формують свої цінності на основі прийнятих ідей, які на Заході виходять із їх світської ідеології. Їх цінності схильні постійним змінам, в залежності від потенційної шкоди чи навіть поточного порядку денного. Це вказує на неповноцінність західної світської ідеології, яка просто не здатна бути основою для життя людини.


Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Яхья Нісбет
Інформаційний представник Хізб ут-Тахрір в Британії
14 Сафара 1445 р.х.
30 серпня 2023 р.

Головне меню