Смертний вирок за звіт правителів на земле Двох Святинь!

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: Саудівський кримінальний суд виніс несправедливий смертний вирок Мухаммаду аль-Гамді. Вирок смертної кари був винесений на підґрунті твітів, ревітів і дій аль-Гамді в YouTube, де він виражав свою думку відносно пригноблення в саудівських в’язницях («X» Twitter 25.08.2023 р).

Коментар: Політика затуляння ротів і загроза винесення смертного вироку триває у відношенні кожного, хто наважився закликати до звіту правителів мусульманських країн, для кожного, хто наважився пояснити людям, що влада — це відповідальність, а не вшановане положення чи приватна власність. Посланець Аллаха ﷺ сказав про владу:

وَإِنَّهَا يَوْمَ الْقِيَامَةِ خِزْيٌ وَنَدَامَةٌ إِلَّا مَنْ أَخَذَهَا بِحَقِّهَا وَأَدَّى الَّذِي عَلَيْهِ فِيهَا

«Воістину, в День воскресіння вона (влада) обернеться ганьбою і жалкуванням для усіх, окрім тих, хто взяв її по праву і виконував покладені на нього обов’язки належним чином». (Муслім).

Політика затуляння ротів — це стара політика тиранів. Її ціль — перешкоджати Уммі у поверненні свого права, а також приручити її до згоди з владою правителів, підтримуваних групою західних бенефіціарів, які намагаються оволодіти Уммою, беручи під контроль ЗМІ, економічні і військові ресурси, щоб змінити її ісламську ідентичність і запровадити секуляризм.

Тому не дивно, що «лідери» мусульманського світу направляють величезні ресурси на розваги, свята і спортивні видовища, у той час як цих засобів вистачило б, щоб покращити життя на усій планеті і побороти бідність. Не дивно, що вони перешкоджають арміям мусульман виступити на основі своєї віри: вони намагаються стерти в них ісламську ідентичність, щоб ті залишались усього лише захисниками тронів своїх правителів. Не дивно, що вони намагаються залякувати Ісламську Умму, яка говорить їм правду в обличчя.

Тут необхідно зазначити, що система правління в Ісламі не входить в категорію власності, а має свої власні закони, включаючи форму правління, тобто Халіфат, держапарати, повноваження і відносини правителя з підданими. Відносини правителя і народу починаються з присяги. Умма обирає халіфа з тією умовою, що він буде правити згідно з Книгою Аллаха і Сунною Його Посланця ﷺ. Відносини між правителем і Уммою не обмежуються відданістю, більше того, ці відносини включають звіт правителя, що може призвести навіть до зміщенню халіфа з посади.

Система правління Ісламу має багато аспектів, які детально викладені в книзі «Держапарати Халіфату», в який говориться про 13 апаратів держави Халіфат, включаючи Маджліс-уль-умма (Зібрання Умми). Члени цього маджлісу є представниками Умми у справі вимоги звіту з правителів. Проте звіт правителя не обмежується тільки членами маджлісу, а стосується кожного, хто побачив несправедливість, адже наказ схвалюваного і заборона засуджуваного – це обов’язок кожного мусульманина. Ібн Маджа передає, що Посланець Аллаха ﷺ сказав:

لَا يَحْقِرْ أَحَدُكُمْ نَفْسَهُ ، قَالُوا : يَا رَسُولَ اللَّهِ كَيْفَ يَحْقِرُ أَحَدُنَا نَفْسَهُ ؟ قَالَ : يَرَى أَمْرًا لِلَّهِ عَلَيْهِ فِيهِ مَقَالٌ ، ثُمَّ لَا يَقُولُ فِيهِ ، فَيَقُولُ اللَّهُ عَزَّ وَجَلَّ لَهُ يَوْمَ الْقِيَامَةِ : مَا مَنَعَكَ أَنْ تَقُولَ فِي كَذَا وَكَذَا ؟ فَيَقُولُ : خَشْيَةُ النَّاسِ ، فَيَقُولُ : فَإِيَّايَ كُنْتَ أَحَقَّ أَنْ تَخْشَى

«Нехай ніхто із вас не нехтує собою!». Його спитали: «О, Посланець Аллаха! Як може хтось із нас нехтувати самим собою?», — на що він сказав: «Це той, хто бачить якусь справу, про яку Аллах сказав Своє слово, але не говорить ці слова. Аллах, Свят Він і Великий, скаже йому в Судний день: «Що тебе утримало від того, щоб ти сказав слова (Аллаха) відносно того-то і того-то?». Людина скаже: «Боязнь перед людьми». І тоді Всевишній скаже їй: «Хіба не Я більше за усіх заслуговую на те, , щоб боялись Мене?!».

Ми сподіваємось, що мусульмани у цілому, а також володарі влади будуть дотримуватись цього пророцького наставляння, зроблять його основою мислення і мірилом своїх дій. Тоді Умма відновить ісламський образ життя і понесе послання Всевишнього Аллаха усьому людству. Умма буде боротись проти кожного пригноблювача, сокрушати його престол; вона надасть допомогу пригнобленим і правдивим, таким як Мухаммад аль-Гамді, Абдуль-Азіз Ат-Таріфі і багатьох інших. З дозволу Аллаха, Умма втілить ісламську систему в усіх аспектах життя, будь то відносини людини з її Господом з точки зору намазу, посту, зікру і т.п. Або відносини людини з самою собою, будь то в моральному чи духовному плані. Або відносини людини з іншими людьми, такі як єдність Умми, внутрішня і зовнішня політика, торгівля, відносини чоловіка з жінкою, або донесення ісламського заклику людству. З поверненням Ісламу на світову арену, Ісламська Умма осяє вірний шлях для людства, який примусить їх забути пітьму дикого капіталізму.

إِنَّمَا ذَٰلِكُمُ الشَّيْطَانُ يُخَوِّفُ أَوْلِيَاءَهُ فَلَا تَخَافُوهُمْ وَخَافُونِ إِن كُنتُم مُّؤْمِنِينَ

«Це усього лише диявол лякає вас своїми помічниками. Не бійтесь їх, а бійтесь Мене, якщо ви є віруючими» (3:175).


Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Нізар Джамаль
17 Сафара 1445 р.х.
2 вересня 2023 р.

Головне меню