Франція об’являє нову війну Ісламу

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: Франція робить іще один крок до заборони релігійного одягу і символів. Цього разу заборона торкнеться відвідування державних шкіл в абайї, яку мусульманки носять поверх звичайного одягу. Міністр освіти Франції Габріель Атталь заявив, що носіння плаття довжиною по щиколотку є «релігійним жестом», з яким необхідно боротись.

Коментар: Той, хто стежить за внутрішніми подіями у Франції, не може не дивуватись тому, як держава, як ідентифікує себе наддержавою з багатою культурною спадщиною, а свою столицю іменує – «Містом світла», відчуває занепокоєння перед найменшими проявами Ісламу. Це викликає подив через декілька причин:

  1. В 2004 році Франція, яка хизувалась «свободою», стала першою серед європейських держав, які заборонили носіння хіджабу в школах. Багато хто задається питанням: в чому сенс «свободи», якою так пишається Франція, якщо вона забороняє мусульманкам носити хіджаб у французьких школах? Невже французька культура переживає кризу, через яку француженки почнуть наслідувати мусульманок?

  2. Французька і європейська культура, у цілому, пропагує «високу просвіту», яка заохочує перелюбство і гомосексуалізм через так звану «ЛГБТ-спільноту»! Що в ітозі від цього отримала Франція? Раніше був заборонений хіджаб, а сьогодні заборонили абайю? Франція стикнулась з «втраченим суспільством», яке не покидає кабінетів дерматологів і гінекологів. Француженки розглядають Іслам, хіджаб і абайю у якості виходу із цієї «сексуальної свободи», яка принизила честь жінки.

  3. Франція почала проявляти антиісламські настрої в своєму політичному, економічному і громадському житті. Політик Ерік Земмур відчайдушно витупає проти міграції. Ствердження Франції, що вона бореться з «тероризмом» і «ісламським екстремізмом» в країнах африканського Сахеля, не відповідає дійсності. Насправді, Франція захищає свої інтереси, зокрема, видобуток нафти, урану та інших ресурсів в її колишніх колоніях. Сприйняття Ісламу у якості загрози є вигадкою спецслужб. Всупереч закликам до «свободи», Франція бореться з продажем халяль-їжі: того, хто їсть тарганів, у Франції заохочують у межах концепції «свободи особистості», а що стосується того, хто утримується від вживання свинини, то він об’являється «ісламським екстремістом». Примітно, що євреї у Франції не переслідуються за дотримання своїх принципів, хоча деякі із них співпадають з ісламськими нормами, такими, як заборона на свинину і алкоголь. Тим не меш, їх не піддають критиці, тому що війна ведеться виключно проти Ісламу.

Цими та іншими подібними заборонами Франція бажає очолити європейський і західний локомотив війни проти Ісламу. Сьогодні багато країн змагаються в тому, щоб очолити цей локомотив, як, наприклад, це зробила Росія під час війни в Сирії. Франція і решта країн не усвідомлюють, що Іслам, з дозволу Аллаха, скоро вийде на світову арену. Франції слід бути готовою прийняти бій з Ісламською Уммою під головуванням халіфа, неминучого повернення якого очікують французькі мусульманки і уся Умма у цілому.


Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Білял Тамімі
19 Сафара 1445 р.х.
4 вересня 2023 р.

Головне меню