Чи прийшов час зупинити російсько-українську війну?

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: «Axios» з посиланням на єврейських офіційних осіб передає: «Пентагон планує відправити до «Ізраїлю» десятки тисяч артилерійських снарядів, призначених для України».

В своєму виступі в Білому домі в четвер ввечері президент США Джо Байден об’явив, що в п’ятницю він попросить Конгрес про «термінове» фінансування для допомоги «Ізраїлю» і Україні — «двом нашим основним партнёрам». Це відбувається у той час, коли Конгрес находиться у стані паралічу через внутрішні розбіжності республіканців, які досі не в змозі обрати нового спікера Палати представників («France 24»).

Коментар: Сьогодні Америка є державою номер один, вона розпалює війни по усьому світу, як того вимагають її інтереси, без найменшого урахування інтересів країн, які платять за це ціну. Сьогодні Україна є живим тому прикладом.

Окрім того, пріоритет країн на військову підтримку є встановленою політикою США. Наприклад, необхідність підтримки єврейського утворення у війні, яку воно веде проти сектора Гази зараз, після виявлення його уразливості і крихкості, не порівнювана з необхідністю військової підтримки для України. Тут є безумовна відмінність.

Але тепер виникає питання: чи хоче Америка покласти край російсько-український війні, особливо після того, як Конгрес США заморозив фінансову і військову підтримку Україні, щоб не допустити зупинку роботи американського уряду?

Очевидно, що Америка добилась стратегічних цілей в період україно-російського конфлікту, включаючи відродження НАТО після його клінічної смерті, руйнування відносин між Європою і Росією, Європа перейшла під опіку американської військової і політичної безпеки, окупація українських земель (Крим і Східна Україна), посіяли криваву ворожнечу між Росією і Україною, а за нею — і Європою, Китай загнаний у кут, підірвані відносини між Німеччиною і Францією, перерозподіл енергоресурсів, зокрема — нафти і газу, згідно з вимогами Америки, вихід США до Південному Кавказу і відкриття шляху до Середньої Азії.

Тут варто зазначити, що Америка іще не добилась бажаної поразки для Росії, її злому і приниження. Я вважаю, що повне знищення Росії як сильної держави в Європі ніколи не було частиною американської політики, оскільки для Америки важливо не допустити стабільності на європейському континенті, і, відповідно, для цього необхідна Росія, яка буде залишатись опудалом для європейських країн.

Я вважаю, що приниження Росії іще не відбулось так, як того бажає Америка, тому війна триватиме. Коли Україні знадобиться підтримка, Америка завжди знайде засоби, як це відбулось нещодавно, коли Україні була передана конфіскована іранська зброя. Або ж Америка доручить своїм агентам надати необхідну зброю і фінанси, щоб підтримати Україну і не допустити її краху.

Америка — це голова невір’я і джерело зла. О, Аллах, надай допомогу у встановленні Праведного Халіфату, щоб ми могли позбутись від Америки і підступів цього злочинця!


Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Мухаммад ат-Тамізі
7 Рабі ус-сані 1445 р.х.
22 жовтня 2023 р.

Головне меню