Честь неможна купити…

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: Палестинська національна адміністрація (ПНА) готова взяти на себе управління сектором Газа. 5 листопада 2023 року під час зустрічі з держсекретарем США Ентоні Блінкеном в Рамаллі президент Палестинської Автономії Махмуд Аббас виразив свою готовність «допомогти в управлінні сектором Газа після повного знищення «ХАМАС».

Також Аббас закликав Сполучені Штати негайно припинити триваючу війну в Газі. Блінкен виразив вдячність Аббасу за сприяння у підтриманні миру на Західному березі. Зі свого боку, «France-Presse» повідомляє, що Аббас назвав повернення ПНА в сектор Газа частиною «всебічного політичного рішення» («Аль-Джазіра», 05.11.2023). В той же день Реджеп Ердоган написав в своєму акаунті «X» (раніше «Twitter»): «Будьте упевнені, що у відношенні палестинського питання і того, що відбувається в секторі Газа, ми робимо набагато більше, аніж здається на перший погляд, і ми будемо продовжувати це робити. Наш гуманітарний обов’язок — покарати вбивць, які вбивають дітей, матерів і невинних людей на усій палестинській території, а також крадіїв, які крадуть власність пригноблених. Наш історичний обов’язок — скрізь підняти голос про злочини тих, хто підтримує цю аморальну, безсовісну і ганебну різанину».

Коментар: О, Аббас, Газа — це престол, який очікує Вашого сходження, або ж це нова посада від Вашого хазяїна?! Ви простягнули руку тим, хто постачає єврейському утворенню зброю і боєприпаси для вбивства вашого народу! Від бомбардувань вже загинуло 9500 людей, включаючи 3900 дітей і 2509 жінок, хіба їх кров для вас нічого не значить?! Це війна, і відповідь на неї повинна бути відповідною!

Блінкен може зустрічатись з ким завгодно, але палестинське питання не закінчиться квазі-державою, заснованою на приниженні і ганьбі. Мусульмани Палестини і решти мусульманських країн потребують корінного політичного рішення, а саме — у викоріненні маріонеткових правителів, подібних Аббасу, і в об’єднанні и мусульман в єдину державу, де влада належить одному Аллаху. Мусульманам необхідний правитель, який об’єднає їх ряди для звільнення Гази, мечеті аль-Акса та усієї Палестини від гніту сіоністів. Щодо Аббаса і до нього подібних, хто прагне до рішенню «двох держав», то ми хочемо сказати їм, що честь неможна купити... Ви віддали перевагу цьому світу і продали свою релігію, ваші серця осліпли раніше ваших очей. Як сказав поет:

«Не укладай мир! Навіть якщо тебе осиплють золотом… Чи зможеш ти бачити, якщо виколоти твої очі, а на їх місце встановити дорогоцінне каміння?! Чи бачиш ти? Це те, що неможна купити …».

Щодо слів репортера новин Ердогана, то окрім нього є багато ЗМІ, які висвітлюють те, що відбувається в секторі Газа. Хіба цього ми чекаємо від Туреччини, чия армія є першою в регіоні і 11-ю у світі згідно щорічної статистики найсильніших армій світу на 2023 рік?! Чого чекати від Туреччини, чиї ВПС, морський флот і сухопутні війська нараховують тисячі одиниць військової техніки?! Яка користь від слів, якщо вони не пов’язані зі справою?! Що послідує після загроз на адресу окупантів?! Чи зачинились американські військові бази в Туреччині — Інджирлік і Куречік?! Ердоган, Ви хочете сказати, що Біньямін Нетаньяху «більше не та людина, з якою можна розмовляти», але при цьому Ви не розриваєте свої відносини з самим єврейським утворенням?!

О, армії мусульман! Не сподівайтесь на своїх правителів. Якщо вони бережуть вас від боротьби з євреями, то хто убереже вас від вогню Пекла, якщо ви не підтримаєте своїх братів в Палестині?!

وَلَا تَرْكَنُوا إِلَى الَّذِينَ ظَلَمُوا فَتَمَسَّكُمُ النَّارُ وَمَا لَكُمْ مِنْ دُونِ اللهِ مِنْ أَوْلِيَاءَ ثُمَّ لَا تُنْصَرُونَ

«Не схиляйтесь на бік беззаконників, щоб вас не торкнувся Вогонь. Немає у вас покровителів і помічників, окрім Аллаха, і тоді ніхто вам не надасть підтримки» (11:113).

 

Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Дурра аль-Бакуш
23 Рабі ус-сані 1445 р.х.
7 листопада 2023 р.

Головне меню