Заборона «Хізб ут-Тахрір» в Великобританії

Новини та коментарі
Друкарня

Новина: Газета «Daily Mail» повідомила, що міністерство внутрішніх справ Великобританії доручило вивчити ісламську партію «Хізб ут-Тахрір» і розглянути можливість класифікації її як забороненої організації.

Коментар: У багатьох людей виник інтерес до Ісламу на тлі злочинів єврейського утворення і стійкості жителів сектора Газа. Народи по усьому світу вийшли на вулиці, протестуючи проти жорстокості і несправедливості євреїв. По усьому світу поширились протести, де люди вимагали від Заходу, щоб він припинив підтримувати єврейське утворення.

Партія «Хізб ут-Тахрір» брала участь в багатьох протестах і демонстраціях по усьому світу, включаючи країни, де її діяльність заборонена, таких як Німеччина, Нідерланди та Йорданія. Хізб так само веде свою діяльність в Великобританії, організовуючи демонстрації і конференції. Усім відомо, що Хізб ут-Тахрір не заграє і не лицемірить в своїх заявах. Партія ясно виражає свою позицію і розкриває плани Заходу в його підтримці сіоністського окупанта. Хізб пропонує єдине правильне рішення палестинського питання, а саме — покласти край окупації і викорінити колонізатора з його пособниками в землях мусульман. І, звичайно, це не подобається Заходу. В 2003 році Німеччина заборонила партію під приводом її нібито «ненависті до інших народів». Нідерланди послідували услід за Німеччиною в цьому питанні. В 2005 році уряд Тоні Блера намагався знайти юридичне рішення для заборони партії в Великобританії, але він не досяг в цьому успіху, оскільки Хізб ут-Тахрір з миті свого заснування і до досягнення своєї цілі не вдасться до насильству як до методу приходу до влади. Ціль утворення партії «Хізб ут-Тахрір» — відновлення ісламського образу життя, і вона рухається до своєї цілі за допомогою ідеологічної і політичної боротьби.

Німеччина порушила власну конституцію, яка гарантувала кожному громадянину свободу думки і відповідну політичну діяльність, вона розробила новий закон, призначений для заборони партії під приводом «антисемітизму» і ідеологічного екстремізму у відношенні «Ізраїля». Сьогодні Великобританія розглядає цю ж причину для заборони партії. Деякі країни вдаються до вигаданих звинувачень, як це зробила Росія, щоб знайти підґрунтя для заборони. Це відбувається тому, що ідеї, надані партією, становлять для цих країн загрозу, і ціль, якої прагне досягти партія, стає іще ближче до втіленню в життя. Це турбує їх, примушуючи робити дії, які суперечать їх власним законам, в тому числі — тим, якими вони так пишаються, такими як свобода думки, особистості і релігійні свободи.

Плани невіруючих зазнають поразки, події розвиваються всупереч їх задумам, мусульмани в усіх куточках землі сканують гасла про повернення Ісламу як образу життя. Люди на Заході вивчають і приймають Іслам, вони усвідомлюють, наскільки їх вводять в оману, щоб віддалити від істини, більше того, у жителів Заходу виникає ненависть до своєму уряду.

وَيَمْكُرُونَ وَيَمْكُرُ اللهُ وَاللهُ خَيْرُ الْمَاكِرِينَ

«Вони хитрували, і Аллах хитрував, але ж Аллах — Найкращий із хитрунів» (8:30).


Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Юсуф Салама
3 Джумада ас-сани 1445 р.х.
16 грудня 2023 р.

Головне меню