Нормалізація відносин з євреями і поширення пороку — ось про що думають правителі Саудівської Аравії!

Новини та коментарі
Друкарня

Новина:

Міністр іноземних справ Саудівської Аравії Фейсал ібн Фархан Аль Сауд заявив, що Королівство Саудівська Аравія не зможе нормалізувати відносини з «Ізраїлем» до того часу, поки не почнеться довгострокове врегулювання палестинського питання. Під час інтерв’ю телеканалу «CNN» саудівський міністр заявив: «Це єдиний вигідний для нас шлях. Нам потрібна стабільність, будемо сподіватись, вона буде досягнута через рішення палестинського питання» («Russia Today»).

Знаменитості з усього світу вирушили до столиці Саудівської Аравії Ер-Ріяд, щоб взяти участь у винятковому вечорі, присвяченому мистецтву. «Joy Awards» є однією із найбажаніших нагород в регіоні, яка присуджується талантам рідних областей мистецтва. На заході були вручені нагороди переможцям різних номінацій, а також були зазначені зусилля низки діячів мистецтва за їх унікальний внесок у збагачення художньої сцени («Asharq Al-Awsat»).

Коментар:

Для правителів Саудівської Аравії на першому місці стоїть нормалізація відносин з єврейським утворенням. Їх не хвилює, що сектор Газа став непридатним для життя. Їх не хвилює питання переміщення населення, яке очікує на жителів Гази. Їх не хвилюють вбивства, арешти, знесення домів, вторгнення і руйнування на Західному Березі.

Для правителів родини Аль Сауда важлива стабільність в Червоному морі, оскільки напруженість там впливає на міжнародну торгівлю. Це турбує їх більше, аніж вбивство жінок і дітей. Вони піклуються про нормалізацію відносин з євреями, оскільки це приносить їм стабільність і збереження влади. Для цих правителів важливо поширення пороку на землі Двох Святинь, як це відбулось у суботу 20 січня на церемонії нагородження чоловіків і жінок за їх «таланти». Вони витрачають гроші на заборонене, яке руйнує моральні цінності. Щоб породити покоління, занурене думками в мистецтві, акторській майстерності, музиці тощо. Окрім цього, вони пропагують змішування статей та щодо інших заборон.

О, вчені країни Двох Святинь! Невже ви не чуєте заяви правителів із родини Аль Сауда? Чому ви не засуджуєте їх?! О, вчені, шейхи і проповідники, невже ви не знаєте, що той, хто замовчує істину, — німий шайтан?! Що ж ви хочете від цього швидкоплинного життя?! Прокиньтесь і засудіть цих правителів, які ведуть вас до загибелі і кормлять плодами приниження!

Де ви, о, жителі країни Двох Святинь? Хіба ви не чули про Благословенну землю? Хіба ви не чули про аль-Кудс, який був завойований повелителем правовірних Умаром ібн аль-Хаттабом?! Невже ви не чули про Палестину, яку згадують ваші правителі?! Ми не бачили і не чули, щоб ви вийшли на мітинги і протести проти іудеїв! Хіба ви не чули про масові вбивства, руйнування і вимушене переселення цілого народу?! Невже ви не знаєте, що армії виходили із вашої землі і завойовували цілі країни?! Хіба ви не читали історію мусульманських армій, якій вийшли із ваших земель?! Вони гасили вогні язичників і ламали римські хрести! Де ви, а де історія?!

О, армія країни Двох Святинь! Ви відкрили свою країну для західних сил і бились разом з ними в Кувейті! Хіба ви не замислювались про те, щоб спокутувати свої гріхи і надати допомогу Аллаху і Його Посланцю ﷺ, щоб позбавити світ від злочинів сіоністів?! Вживіть заходів і надайте підтримку палестинському народу, щоб в Судний день у вас було виправдання перед Всевишнім Аллахом! Згадайте свою історію, позбавтесь від малодушності і зв’яжіть свої серця з Аллахом, і тоді ви отримаєте перемогу як в цьому, так і в Наступному житті. Посланець Аллаха ﷺ сказав:

مَا مِنْ امْرِئٍ يَخْذُلُ امْرَأً مُسْلِماً فِي مَوْضِعٍ تُنْتَهَكُ فِيهِ حُرْمَتُهُ وَيُنْتَقَصُ فِيهِ مِنْ عِرْضِهِ إِلَّا خَذَلَهُ اللَّهُ فِي مَوْطِنٍ يُحِبُّ فِيهِ نُصْرَتَهُ وَمَا مِنْ امْرِئٍ يَنْصُرُ مُسْلِماً فِي مَوْضِعٍ يُنْتَقَصُ فِيهِ مِنْ عِرْضِهِ وَيُنْتَهَكُ فِيهِ مِنْ حُرْمَتِهِ إِلَّا نَصَرَهُ اللَّهُ فِي مَوْطِنٍ يُحِبُّ نُصْرَتَهُ

«І не залишить мусульманин іншого мусульманина в тому місці, де будуть ображатись його честь і принижуватись його гідність. А інакше залишить його без допомоги Аллах в тому місці, де він буде потребувати Його допомоги. Мусульманину, який допоміг іншому мусульманину в тому місці, де будуть ображатись його честь і принижуватись його гідність, допоможе Аллах в тому місці, де він буде потребувати Його допомоги».


Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Мухаммад Салім, Палестина
11 Раджаба 1445 р.х.
23 січня 2024 р.

Головне меню