МВС Великобританії добивається заборони Хізб ут-Тахрір

Новини та коментарі
Друкарня

Новина:

Міністр внутрішніх справ Великобританії Джеймс Клеверлі об’явив про заборону партії «Хізб ут-Тахрір», назвавши її терористичною організацією. Він заявив, що партія є антисемітською, яка активно пропагує і заохочує тероризм, зокрема — вихваляючи і святкуючи атаку «ХАМАС» на «Ізраїль» 7 жовтня («ВВС», 15.01.2024).

Коментар:

В нашій попередній статті під заголовком «Британські ЗМІ прагнуть підірвати заклик Хізб ут-Тахрір» ми сказали: «Заклик партії розізлив і порушив їх спокій. Заклик до армій підтримати Палестину і об’єднати мусульман під одним стягом означає кінець їх панування над мусульманськими країнами та їх відхід від світового лідерства. Вони забили на сполох, щоб дискредитувати заклик партії і спричинити тиск на її членів, думаючи, що це зупинить Хізб, який укорінився і поширився серед мусульман. Проте їх атаки лише підсилили поширення заклику і сприяли об’єднанню мусульман навколо партії, оскільки заклик до істини очевидний, а заклик до брехні неодмінно приречений на поразку». І ось сьогодні ми спостерігаємо нездатність західних ЗМІ підірвати заклик Хізб ут-Тахрір. У них не залишилось іншого вибору, окрім як накласти заборону, навіть незважаючи на те, що це порушує їх оманливу свободу.

Так, партія «Хізб ут-Тахрір» викликала у невіруючих занепокоєння своїм закликом до армій мусульман скинути існуючі режими, втілити Іслам в житті і об’явити джихад для звільнення окупованих і колонізованих земель. Нападки західних ЗМІ тільки згуртували мусульман навколо заклику до звільненню, і у невіруючих не залишилось іншого вибору, окрім політики пригноблення, яку вони практикують в своїх колоніях в мусульманському світі.

Аргументи міністра внутрішніх справ Великобританії про заборону партії є хибними і суперечать ідеології Хізб ут-Тахрір. Його аргументи нікого не переконали, з волі Аллаха, вони тільки притягли увагу мусульман і навіть багатьох немусульман, які засудили цю заборону і політику пригноблення, що порушує свободу, яку вони так захищають. Заклик Хізб ут-Тахрір скерований на повторне встановлення Ісламської Держави, землі якої були колонізовані Великобританією та іншими західними країнами. Вони перетворили землі мусульман в руїни, хоча зовсім нещодавно це були найбільш розвинуті регіони на землі, де мусульмани і немусульмани жили під владою справедливої божественної системи.

В 2005 році лідер Лейбористської партії намагався заборонити Хізб ут-Тахрір, але зазнав поразки, потім лідер Консервативної партії Девід Кемєрон спробував зробити те ж саме, але знов зазнав поразки. Вони обидва намагались пред’явити партії брехливі звинувачення в тероризмі і насильстві, але метод Хізб ут-Тахрір широко відомий. Ідеологічна і політична боротьба — це метод партії, який детально викладений в її книгах, це метод Посланця Аллаха ﷺ у встановленні першої Ісламської Держави в Медині. Сьогодні правляча Консервативна партія знов намагається заборонити Хізб ут-Тахрір, щоб догодити сіоністському утворенню, яке було уражено у жовтні минулого року. Обговорення заборони пройде у британському парламенті, і голосування по цьому питанню призначено на четвер 18 січня 2024 року.

Заборона не примусить партію відмовитись від заклику до істини, цей заклик залишиться живим, поки Всевишній Аллах не обдарує нас Ісламською Державою, яка звільнить наші землі і захистить нашу честь.

وَيَوْمَئِذٍ يَفْرَحُ الْمُؤْمِنُونَ * بِنَصْرِ اللهِ يَنصُرُ مَن يَشَاءُ وَهُوَ الْعَزِيزُ الرَّحِيمُ

«В той день віруючі зрадіють допомозі Аллаха. Він допомагає, кому побажає. Він — Могутній, Милосердний» (30:4,5).


Спеціально для радіо Центрального інформаційного офісу Хізб ут-Тахрір
Абдуррахман аль-Аюбі
7 Раджаба 1445 р.х.
19 січня 2024 р.

Головне меню